Sociální sítě
Nahoru

Luxusní koupelna bez kompromisů a rušivých prvků

Koupelna s velkoformátovou dlažbou, designovou vanou, moderním obdélníkovým umyvadlem, topným žebříkem, ikonickým zrcadlem. Jediné, co kazí výsledný dojem, jsou revizní dvířka. Co s tím? Zbavit se jich nedá, můžete ovšem použít taková, kterých si v koupelně nikdo ani nevšimne.

Vizualizace koupelny s revizními dvířky ZAVRZ v projektu Maison Ořechovka od QUARTA architekti

Revizní dvířka jsou nezbytným technickým prvkem zakrývajícím vodoměry, stoupačky, šachty vzduchotechniky a jiné provozní prostory. Nevhodně zvolená dvířka, ale dokážou narušit celkový styl interiéru. S řešením v podobě neviditelných revizních dvířek přišla společnost ZAVRZ, která za svá inovativní řešení obdržela ocenění na výstavě FOR ARCH.

Sen o dokonalé minimalistické koupelně se stává skutečností

Nyní již nemusíme přistupovat na různou míru kompromisu mezi funkcí a estetikou. Neviditelná revizní dvířka ZAVRZ nenaruší vzhled dokonale čisté koupelny, pojednané v minimalistickém i puristickém stylu.

Neviditelná revizní dvířka je možné zabudovat do zdiva i sádrokartonu. Jejich neviditelnost spočívá v překrytí dvířek obkladem, který přesahuje až na rám dvířek. Mezi dvířky a stěnou tak vznikne pouze tenká spára, která se vyplní plastovou lištou v barvě spárovací hmoty. Tato dvířka lze použít i pro vyřešení přístupu do inspekčního prostoru, jak pro vnější, tak i pro vnitřní roh.

Existuje rovněž řešení dvířek do omítky. Není-li v místě dvířek plánován obklad, dvířka se namontují do zdi a po překrytí štukem a omítkou dokonale splynou s okolní stěnou.

Revizní dvířka ZAVRZ splňují i další praktické nároky na funkčnost. Velmi snadno se otevírají a zavírají, náročná není ani jejich instalace a díky použití kvalitních odolných materiálů budou dlouho sloužit i při častém používání. Jsou-li umístěná ve sprchovém koutě nebo nad vanou, lze využít voděodolnou variantu s deskou s minimální vodní nasákavostí.

Estetická revizní dvířka jsou žádaná v moderních stavbách a developerských projektech

Díky svým vlastnostem a nenápadnému vzhledu jsou revizní dvířka ZAVZR vybírána do moderních projektů bytových domů, kde jde především o design. Příkladem může být jejich využití v projektu viladomů Maison Ořechovka. Podobně elegantního výsledku lze ovšem dosáhnout v každém bytě či domě.

Vizualizace koupelny s revizními dvířky ZAVRZ v projektu Maison Ořechovka od QUARTA architekti

Více z rubriky Bydlení