Sociální sítě
Nahoru

Gin & Tonic 5 x jinak

Jen málokdo by pochyboval o tom, že oblíbený koktejl G&T, jak se ginu s tonikem přezdívá, není fenoménem dnešní doby. Přestože si ho většina vybaví jako nestárnoucí klasiku ve vysoké sklenici s citrónem, pomalu a jistě se dostávají na výsluní i jiné, ovocné varianty. Neomezujte se výběrem, dejte prostor i novým, neokoukaným chutím a zpestřete si společné chvíle o nevšední variace oblíbeného drinku, které si doslova zamilujete

Popusťte uzdu fantazii a vychutnejte si trendy koktejl na vícero způsobů. Vyzkoušejte různé druhy ginu i toniků a namísto citrónu zvolte třeba čerstvé lesní ovoce. Uvidíte, že co druh, to jiný chuťový zážitek. Nezůstávejte jen u klasiky a najděte si svůj signature drink.

Kvalitní tonik je základ

Než se pustíte do příprav, věnujte pozornost výběru toniku. O to víc, když se koktejl z největší části skládá právě z něj. A proto se vždy držte hesla: „Když tři čtvrtiny vašeho drinku tvoří limonáda, používejte tu nejlepší.“ Jen prémiové mixéry zajistí, že si můžete vychutnat veškeré chuťové nuance ginů naplno. Skvělou volbou pak budou toniky britské značky Fever-Tree, která nabízí 100% přírodní mixéry. Neobsahují žádná umělá barviva, sladidla ani konzervanty.

Květinové poblouznění

Vyzkoušejte G&T s francouzským ginem Citadelle Jardin d’été, který drinku dodá pravý letní šmrnc a připomene vám bezstarostné období plné slunce a květinových vůní. Francouzský řemeslný gin, jenž se vyznačuje citrusovou vůní, vás v kombinaci s tonikem Fever-Tree Miditerranean Tonic Water skvěle osvěží i okouzlí svým intenzivním aroma.

– 50 ml Citadelle Jardin d’été

– 150 ml Fever-Tree Mediterranean Tonic

– pomerančová kůra

– led

Naplňte sklenici po okraj ledem. Nalijte gin a následně tonik. Na závěr přidejte zástřik pomerančovou kůrou a jedním tahem lehce promíchejte.

Podzimní potěšení

Přivítejte podzim drinkem, který svými barvami dokonale doplní odstíny padajícího listí. Zahřejte se moderní interpretací klasického London Dry ginu, který v ikonickém drinku G&T skvěle vynikne. Vyznačuje se výraznou chutí s ořechovými a ovocnými tóny i prvotřídní svěžestí. V kombinaci se zázvorovým mixérem Fever-Tree Ginger Ale se navíc jeho výrazné chuťové prvky společně s kůrou citrusu ještě více umocní.

– 50 ml Bulldog gin

– 150 ml Fever-Tree Ginger Ale

– citrónová kůra

– led

Naplňte celou sklenici ledem. Přidejte gin a dolijte zázvorovým mixérem. Na závěr nezapomeňte na zástřik citronovou kůrou. Poté jednou jemně promíchejte.

Lesní překvapení

Připomeňte si vůni lesního ovoce v oblíbeném drinku. Gin Brockmans má výrazné tóny jalovce a koriandru, které se náramně snoubí se šťavnatými tóny borůvek a ostružin. Skvěle si ho vychutnáte například s bezinkovým mixérem Fever-Tree Elderflower Tonic.

– 50 ml Brockmans gin

– 150 ml Fever-Tree Elderflower Tonic

– pomerančová kůra/lesní ovoce

– led

Do sklenice vložte led až po okraj. Nalijte gin a poté přidejte tonik. Završte zástřikem z pomerančové kůry a případně ozdobte i lesním ovocem. Skvěle se hodí borůvky nebo ostružiny.

Růžová nejen pro holky

Patříte-li k milovníkům červeného ovoce a zejména jahod, pak je kombinace britského ginu Broker’s Pink společně s rebarborovým tonikem Fever-Tree Raspberry & Rhubarb Tonic jasnou volnou. Gin je obohacen o delikátně červené tóny jahod, ale zároveň si zachovává typickou chuť britského London Dry ginu, pro kterou je značka Broker’s známá. Otevřete se klasickému ginu trošku jinak a dodejte mu příjemně sladké tóny červeného letního ovoce. Uvidíte, že budete příjemně překvapeni!

– 50 ml Broker’s Pink gin

– 150 ml Fever-Tree Raspberry & Rhubarb Tonic

– ¼ limety

– čerstvé ovoce, například jahody nebo maliny

Sklenici naplňte ledem. Přidejte postupně gin, tonik a na závěr vymačkanou čtvrtku limety. Ozdobte jahodami a malinami.

Britský gentleman

Pokud jste milovníky tradičních London Dry ginů, nenechte si ujít tuto klasiku, která by ve vašem výběrovém baru neměla rozhodně chybět. Doplňte svůj repertoár drinků o britský gin vyráběný v srdci Anglie, Broker’s London Dry Gin. Chuť tradičního ginu pak zjemníte dobře zvoleným tonikem. Doporučujeme sáhnout například po Fever-Tree Indian Tonic.

– 50 ml Brokers gin

– 150 ml Fever-Tree Indian Tonic

– čerstvá limeta

– led

Naplňte celou sklenici ledem. Poté přidejte gin, tonik a završte šťávou z čtvrtky limety.

Více z rubriky Gastro

  • Jarní překvapení restaurace Triton: Steak od umělé inteligence

    Z krápníkové jeskyně do umělého mozku. Zažijte gastronomické dobrodružství, které překračuje hranice minulosti a vstupuje do zářivého světa budoucnosti. Restaurace Triton...

    Marek Zelený25.3.2024
  • Prožijte Velikonoce v džungli města

    Pokud toužíte po nezapomenutelném zážitku o Velikonocích, nabízí se pro vás perfektní plán. Přijďte se připojit na speciální Velikonoční Jungle Brunch,...

    Marek Zelený22.3.2024
  • Hotel The Mozart Prague chystá velikonoční brunch

    Hotel The Mozart Prague připravil ideální příležitost, jak oslavit příchod jara s blízkými, a to speciální nedělní velikonoční brunch. Tento jedinečný...

    Jan Pešek20.3.2024
  • Světový den vody 2024

    Světový den vody každoročně připadá na 22. března a tento rok je hlavním mottem “Voda pro mír”. Světový den vody se...

    Marek Zelený19.3.2024
  • The Artisan servíruje jarní menu plné svěžesti

    Pražská restaurace The Artisan vítá příchod jara s novým velikonočním menu. Svěží chutě přináší vybrané speciality inspirované Velikonocemi jak v týdenní...

    Marek Zelený19.3.2024
  • Velikonoce s Baronem

    Velikonoce klepou na dveře, a jak lépe je strávit než v přítomnosti prvotřídních českých ovocných specialit a pálenek Baron Hildprandt. Nenechte...

    Marek Zelený18.3.2024
  • Deer s novým kreativním menu

    Vyhlášená restaurace Deer v historickém centru Prahy představuje nové menu. Šéfkuchař Lubomír Dolejš opět nezklamal a menu pošoupl opět výše. Je...

    Marek Zelený18.3.2024
  • Barmani z Baru, který neexistuje přijíždí do Prahy

    V úterý 19. března se za smíchovský bar Back Doors postaví dvojice Rudolf Forman a Tomáš Křemenák z Baru, který neexistuje....

    Jan Pešek12.3.2024
  • V nově otevřeném Gabby’s baru se hraje

    Nově otevřený Gabby’s Irish Pub ve Vladislavově ulici se těší neuvěřitelnému zájmu. Od středy do neděle se zde přesně v 18hodin...

    Marek Zelený12.3.2024