Sociální sítě
Nahoru

Vlajky Officine Panerai plápolají v Cannes

Ani rok 2011 nezůstal pro vzkříšenou legendu hodinářského světa Panerai bez toliko oblíbených historických plachetnic. Už po sedmé se totiž pořádá Panerai Classic Yachts Challange, nejdůležitější mezinárodní soutěž výhradně určená klasickým a historickým plachetnicím. Novinkou je i další limitovaná edice hodinek, které regatám skládají hold! Při takto důležité události samozřejmě nemůže chybět portál iLuxus, který zakotvil v hotelu filmových hvězd Majestic Barriére, jenž je zároveň zapsán mezi nejlepšími hotely světa – The Leading Hotels of the World. Nechte se tedy zlákat neopakovatelnou atmosférou.Stejně jako loni, ani letos není slunné Cannes přeplněné slavnými celebritami stříbrného plátna, nýbrž svůdnými „dámami“ a mořskými vlky, kteří od dubna projeli svět na vlnách oceánů. Od první regaty, která se konala v Karibiku, v křišťálově čirých vodách ostrova Antiqua, pokračovali skrze francouzské Antibes, přes nově zařazené přístavní město Cowes na ostrově Wight až do amerických vod Atlantského oceánu, kde v srpnu proběhly regaty dvě. Poctě se dostalo městu Nantucket a premiérově také Marblehead, které rozšířilo letošní ročník na celkových devět exklusivních destinací. Mezi další patřil Mahon na ostrově Menorca, Newport v americkém Rhode Island, italská Imperia a konečně zmíněná perla Azurového pobřeží Cannes. Milovníci hodinek i plachetnic si však své celebrity v Cannes najdou.

Jednou z „dam“, která si vždy potrpí na přízeň a vyžádá si pozornost je útlá Eilean. Na délku měří 22,2 metrů a její rysy pocházejí z roku 1936. Přesto je stále opravdová mladice a od roku 2006 patří do rodiny Officine Panerai. Italská manufaktura vyrábějící své vlastní kalibry a pouzdra ve švýcarském Neuchatel ji totiž kompletně nechala zrekonstruovat, čímž ji vrátila důstojnost a možnost znovu křížit světové oceány či v našem případě Středozemní moře.Pozornost portálu iLuxus však směřovala hlavně směrem k náramkovým hodinkám Panerai, které jsou určeny vítězům jednotlivých kategorií – „Vintage“ (postaveny před rokem 1950), „Classic“ (postaveny v letech 1950 až 1975) a „Spirit of Tradition“ (repliky starých lodí postavené po roce 1975), přičemž samostatnou kategorií „Large boats“ je každoročně určena lodím delším nežli 30 metrů. Dalším přírůstkem mezi limitované edice hodinek Officine Panerai je potápěčský model Luminor Submersible 1950 Regatta 3 Days GMT Automatic. Jedná se o masivní titanový kousek, který díky svému 47mm průměru rozhodně nelze přehlédnout. Je postavený na základním kalibru P.9001, tedy na mechanickém stroku využívajícím dva pérovníky dodávající tří denní rezervu nátahu indikovanou na odvrácené straně strojku. Jak název napovídá, nechybí ani centrální ručka starající se o druhý čas.V Praze jej bude možné objednat u jediného prodejce, kterým je Carollinum v Pařížské ulici. Jedná se však o limitovanou edici 500 kusů, a tak je potřeba s objednávkami rozhodně pospíšit. V katalogu naleznete hodinky pod referencí PAM00371 s cenovkou 8300 €, což je cena překvapivě příznivá.

Více z rubriky Adrenalin

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.