Sociální sítě
Nahoru

PRIM ORLÍK 38 – INSPIRACE LEGENDOU

Nejnovější hodinky z produkce jediného českého výrobce hodinek PRIM, společnosti ELTON hodinářská, se mohou pochlubit nejen in-house strojkem, ale také řadou zajímavých detailů, které jej přibližují k legendárnímu modelu z konce 60.let.

© Foto Teope DrbohlavHistorie modelu ORLÍK se začala psát dokonce již v roce 1959, kdy Ministerstvo národní obrany zahájilo projekt, jehož součástí byl i výzkum nové výstroje pro průzkumné jednotky ženijního vojska. Řešením dílčího úkolu – vodotěsných hodinek, odolných vůči náhlým změnám teploty, nárazům i otřesům – byl pověřen novoměstský hodinářský závod.  První prototyp hodinek PRIM ORLÍK byl podroben podnikovým zkouškám již v roce 1963 a vojenské zkoušky proběhly v roce 1964. Ověřovací série v počtu 300 kusů byla armádě předána 25. listopadu 1965. Hodinky PRIM ORLÍK se v této podobě nikdy nevyrobily pro žádného jiného zákazníka.

© Foto Teope DrbohlavNový model z Nového Města nad Metují nejvíce reflektuje tento původní model z konce 60.let. Typický je nejen design pouzdra a číselníku, absence datumovky, ale také subtilnější rozměry a netypické konvexní safírové sklíčko. Hodinky jsou navíc osazeny mechanickým in-house strojkem kalibr 95, vyrobeným – stejně jako v podstatě celé hodinky – přímo v manufaktuře ELTON hodinářská v Novém Městě nad Metují. Tento model ORLÍK 38 je tedy ryze českým výrobkem.

© Foto Teope Drbohlav

Více z rubriky Pánské hodinky

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.