Gastro | 29.7.2010 | Martin Macourek

Londýnské City nabízí omeletu z racčích vajec

Není zdobená jedlým zlatem ani brilianty. Její vzácnost je ve vejci. Neil Churchill (na snímku), šéfkuchař restaurace Boisdale v londýnském City, totiž využívá vzácná racčí vejce. Jsou větší než slepičí, šedo-žlutě zbarvená a opatřená flíčky. Vybírat je z racčích hnízd smí pouze 25 licencovaných obchodníků. Ročně se prodá pouhých 40 000 kusů vajec, a to přímo na stůl zámožných rodin. Ranald Macdonald, majitel Boisdale, je výjimkou mezi restauracemi. „Racčí vejce je mimořádně drahé, má jednu z nejkratších trvanlivostí a je to skutečný přírodní drahokam,“ řekl nám a ochutnávka stojí za to. Zvláštní příchuť, překvapivou lehkost a načechranost omelety, tvořené ze tří takových vajec, povyšuje náplň ze skotského kraba, italských lanýžů, čerstvého anglického chřestu. Podává se jen krátce zhruba do konce července.

Související články
reklama
Nenechte si ujít další zajímavé články
Copyright © RF-Hobby.cz
Provozovatel: RF HOBBY, s. r. o., Bohdalecká 6/1420, 101 00 Praha 10, IČO: 26155672, tel.: 420 281 090 611, e-mail: sekretariat@rf-hobby.cz