Sociální sítě
Nahoru

Branson: Za 18 měsíců do vesmíru

Richard Branson sdělil magazínu TOP CLASS, že jeho společnost Virgin Galactic je na nejlepší cestě spustit vesmírné lety už během 18 měsíců. Veškeré testy a analýzy zkušebního letu kosmického letadla SpaceshipTwo, který proběhl v kalifornské poušti v březnu, dopadly uspokojivě a do roka a půl by nad modrou planetu měli vyletět první turisté. Letenka stojí 200 000 dolarů (téměř 4 miliony Kč). Zájem o let má z podnikatelů působících na českém území také Patrik Tkáč, spoluzakladatel finanční skupiny J&T, uvedl TOP CLASS.

Na obchodní konferenci v Kuala Lumpuru dále Branson sdělil, že jeho společnost již vybrala od 330 registrovaných klientů cca 45 milionů dolarů, které uložila v depositu. Vzhledem k tomu, že do jednoho vesmírného letadla se vejde pouze 6 pasažérů, další zákazníky Virgin Galactic sice příjímá, ale upozorňuje, že čekací doba na let bude značná. Očekává se, že dnes přihlášený cestující poletí až v roce 2013.

Jak uvedl Branson v rozhovoru pro český magazín TOP CLASS, uvažuje o hotelu v kosmu, a to přímo na Měsíci. Domnívá se, že by mohlo jít o atraktivní látku nejen pro zámožné klienty, ale například i univerzitní profesory a studenty. Financovat tento projekt by se snažil z výnosů vesmírných letů.

Bransonovo kosmické letadlo vyveze klienty do výšky 16 kilometrů nad zemský povrch, kde budou vypnuty motory a stroj bude klouzat prostorem. Pasažéři si vychutnají pohled na modrou kouli buď usazeni na sedadlech, nebo s dvojnásobným požitkem poté, co se odpoutají a vyzkoušejí si stav beztíže.

Více z rubriky Adrenalin

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.