Restaurace Hotelu Lippert se v poměrně krátké době proslavila svou tradiční českou kuchyní, a to ačkoli v její nabídce figurují i mezinárodně známé pokrmy. Tuzemská kuchyně zde však neodmyslitelně hraje prim. A to je jedině dobře, neboť skvěle doplňuje nezaměnitelnou atmosféru stylových přízemních místností klasicistického stylu nebo dokonce unikátních prostor 700 let starého gotického sklepení. Ty si lze navíc pronajmout pro soukromé účely, což ocení hlavně manažeři velkých společností spolupracující se zahraničními partnery, pro které vyhledávají originální program.
K tradiční české kuchyni náleží samozřejmě kvalitní vína a v případě Hotelu Lippert padlo rozhodnutí na proslulé vinařství Vinohrad, jehož vína získala na vinařských výstavách mnoho hlavních cen.Tento malý hotel s neopakovatelnou atmosférou nasycenou dějinami stojí na Staroměstském náměstí, přímo v centru historického jádra Pražské památkové rezervace zapsané do seznamu světového kulturního dědictví Unesco. Nabízí ubytování v jedenácti dvoulůžkových pokojích a jednom apartmánu, přičemž interiéry pokojů jsou neobyčejné díky malovaným dřevěným stropům, výhledům z původních oken a zvolené barevnosti zařizovacích předmětů.A historie? Dům u „Černé Lišky“, původně zvaný „U černého vlka“, byl postaven v 2. polovině 14. století na nároží radničního bloku směrem k někdejšímu trhu. Uličními fasádami se obrací ke kostelu sv. Mikuláše.V původní podobě se zachoval gotický sklep a obvodové zdivo na jižní a západní straně. V renesanci, při přestavbě bylo přidáno 3. patro. Barokní architekti na přelomu 17. a 18. století změnili dispozici přízemí. Důkazem je nové zaklenutí, které je patrné v suterénních prostorách dnešní restaurace.Současný vzhled fasády ovlivnila klasicistní přestavba z počátku 19. století. V roce 1862 bylo postaveno nové schodiště do pokojů. Na konci 2. světové války, v květnu 1945, během pražského povstání, byl dům vážně poškozen požárem při ostřelování Staroměstské radnice. Do dnešní podoby byl dům opět opraven v letech 1995 – 2000.