Sociální sítě
Nahoru

Večeře v 700 let starých prostorách? Není problém…

Restaurace Hotelu Lippert se v poměrně krátké době proslavila svou tradiční českou kuchyní, a to ačkoli v její nabídce figurují i mezinárodně známé pokrmy. Tuzemská kuchyně zde však neodmyslitelně hraje prim. A to je jedině dobře, neboť skvěle doplňuje nezaměnitelnou atmosféru stylových přízemních místností klasicistického stylu nebo dokonce unikátních prostor 700 let starého gotického sklepení. Ty si lze navíc pronajmout pro soukromé účely, což ocení hlavně manažeři velkých společností spolupracující se zahraničními partnery, pro které vyhledávají originální program.

K tradiční české kuchyni náleží samozřejmě kvalitní vína a v případě Hotelu Lippert padlo rozhodnutí na proslulé vinařství Vinohrad, jehož vína získala na vinařských výstavách mnoho hlavních cen.Tento malý hotel s neopakovatelnou atmosférou nasycenou dějinami stojí na Staroměstském náměstí, přímo v centru historického jádra Pražské památkové rezervace zapsané do seznamu světového kulturního dědictví Unesco. Nabízí ubytování v jedenácti dvoulůžkových pokojích a jednom apartmánu, přičemž interiéry pokojů jsou neobyčejné díky malovaným dřevěným stropům, výhledům z původních oken a zvolené barevnosti zařizovacích předmětů.A historie? Dům u „Černé Lišky“, původně zvaný „U černého vlka“, byl postaven v 2. polovině 14. století na nároží radničního bloku směrem k někdejšímu trhu. Uličními fasádami se obrací ke kostelu sv. Mikuláše.V původní podobě se zachoval gotický sklep a obvodové zdivo na jižní a západní straně. V renesanci, při přestavbě bylo přidáno 3. patro. Barokní architekti na přelomu 17. a 18. století změnili dispozici přízemí. Důkazem je nové zaklenutí, které je patrné v suterénních prostorách dnešní restaurace.Současný vzhled fasády ovlivnila klasicistní přestavba z počátku 19. století. V roce 1862 bylo postaveno nové schodiště do pokojů. Na konci 2. světové války, v květnu 1945, během pražského povstání, byl dům vážně poškozen požárem při ostřelování Staroměstské radnice. Do dnešní podoby byl dům opět opraven v letech 1995 – 2000.

Více z rubriky Degustace

  • Malbec slaví již podesáté svátek

    17. dubna se již tradičně po celém světě slaví svátek populární argentinské odrůdy Malbec. Malbec je známý pro svou temnou až...

    Jan Pešek15.4.2020
  • Předjaří v Benjaminu

    Benjamin si v předjarním čase připravil menu, které vychází především z půdních plodin. Tedy vše, co roste v zemi, například brambory,...

    Jan Pešek5.3.2020
  • Kančí hody v La Verandě

    Výtečné maso špičkové české zvěřiny v rozmanité úpravě podle různých národních receptů bude únorovým žolíkem oblíbené staroměstské restaurace La Veranda. Již...

    Jan Pešek30.12.2019
  • Listopad ve znamení nejlepšího šampaňského

    Už po třinácté se mohou všichni milovníci šampaňského a netradičních gastronomických zážitků těšit na unikátní festival Grand Jour de Champagne, který...

    Jan Pešek4.11.2019
  • Listopad ve znamení lanýžů i v restauraci Grand Cru

    Sezóna lanýžů právě vrcholí a proto Fine diningová restaurace Grand Cru, v čele s šéfkuchaři Svatoplukem Hemmerem a Sašou Pavlovičem, připravuje...

    Jan Pešek30.10.2019
  • Hon na ústřice v La Verandě

    Sezóna ústřic právě začala. A přestože milovníci těchto chuťově jedinečných mořských plodů tvrdí, že nejlepší ústřice je vždycky samotná, maximálně pokapaná...

    Jan Pešek24.10.2019
  • Pražský Benjamin v průvodci Michelin

    Restaurace Benjamin v pražských Vršovicích se dostala po pouhém roce působení do Michelinského průvodce. Utajená restaurace na nefrekventované ulici vyniká svým...

    Jan Pešek24.9.2019
  • Hergetova cihelna láká na podzim plný chutných překvapení

    Podzim plný kulinářských akcí. Oblíbená malostranská restaurace Hergetova cihelna má pro své hosty připravený pestrý podzimní program. V týdnu od 23....

    Jan Pešek23.9.2019
  • Restaurace Sia plánuje týden okořeněný chilli papričkami

    Šéfkuchař Jiří Štift z asijské restaurace Sia, která spadá do gastronomické aliance Together, a jeho tým se rozhodli navázat na úspěch...

    Jan Pešek16.9.2019
Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.