Sociální sítě
Nahoru

Ve Slovanském domě zakotví Archa naděje

V minulosti vzniklo mnoho teorií o konci světa a nejedna vypovídá o tom, že konec roku 2012 bude pro společnost zlomovým. Lidstvo již čelilo tomuto faktu a tehdy Noe postavil známou Noemovu archu. Téma Archy jako nadčasový symbol naděje natolik zaujalo sochaře a muzikanta Petra Schela, že se spolu s přáteli rozhodl připravit a uvést v areálu Slovanského domu projekt „Archa naděje 2012“.

Tento vícežánrový projekt bude rozložen do několika následujících měsíců. „Archu naděje 2012“ zahájí výstava s názvem ,,Hledá se Noe“. Tu odstartuje vernisáž dne 23. dubna v 19 hodin v nákupní galerii Slovanského domu. Pánové Dr. Ivo Šmoldas a autor projektu při ní slavnostně naříznou hlavní trám, který bude použit při stavbě 25 metrové plastiky Archy naděje v zahradě Slovanského domu. Použitou pilu poté rozezní zpěvák Petr Dopita jako libozvučný hudební nástroj a dokáže, proč je právě v tomto oboru mistrem světa. Představí se i originální kvartet složený ze čtyř kontrabasů.

Samotnou výstavu tvoří informativní panely, které diváka seznámí se světem záhad a nevyřešených otázek, které s fenoménem Archy souvisí. Autor projektu Petr Schel dodává: „Zaujmou příklady, že prastará myšlenka Archy by neměla být považována za pouhou legendu, neboť významným způsobem inspiruje i současné architekty a vědce.“ Expozici doplní model budoucí Archy i ukázky soch určených pro letní výstavu v zahradě Slovanského domu. Nebudou chybět informace o dramaturgii projektu, souborech a osobnostech, které se během léta na Arše představí.

Více z rubriky Akce

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.