Sociální sítě
Nahoru

Czech Mid-Amateur Tour začala překvapením. Příští turnaj je 30. května v Béřovicích

Jedenáctý ročník Czech Mid-Amateur Tour odstartoval. Za krásného počasí se na mladoboleslavském hřišti Sand Martin’s Holes utkalo o první vítězství v letošní sérii jedenapadesát hráčů. A hned přišlo překvapení – nejlepším byl nováček tour Petr Vošvrda.

Osmadvacetiletý hráč GC Spa Teplice potřeboval na osmnáct místních jamek pouze 74 ran, a tak za sebe trochu překvapivě odsunul dvojici největších favoritů – zkušeného matadora Pavla Vilímovského a Zdeňka Jehličku. Ani jeden z nich přitom rozhodně nezklamal. Naopak. Oba skončili na skóre na 75 ran, tedy tři nad par hřiště, a oba vylepšili své handicapy, ale jedna rána jim prostě k vítězství scházela.  „Petr určitě překvapil. Jeho 74 ran je hodně dobrý výsledek,“ uznal Jehlička.

Petr Vošvrda zvládl svou „tuplovanou“ premiéru na výbornou – hrál totiž nejen poprvé turnaj Czech Mid-Amateur Tour, ale také poprvé na hřišti v Mladé Boleslavi. „Ani jsem nevěděl kudy a kam hrát. Jen jsem se vždycky podíval na plánek jamky a hrál. Ale chodilo mi to, kam mělo,“ konstatoval. Jen s jedinou výjimkou. To když na osmnácté jamce trefil vodu. Ale přálo mu štěstí. „To jsem si vybral pořádnou porci,“ přiznal hráč GC Spa Teplice. „Zahrál jsem míček na osmnáctce do vody, ale od kamene se odrazil ven a ještě k tomu na green,“ popsal situaci na závěrečné jamce.

Všichni hráči svorně chválili nejen počasí, ale také připravenost hřiště. Byť s drobnými výhradami ke kvalitě greenů. „Bylo na nich vidět, že je pořád začátek sezony. Ale jinak bylo hřiště perfektní,“ uvedl Jehlička. „Greeny sice byly horší, nedal jsem žádný dlouhý putt, ale metrové se daly proměňovat,“ doplnil ho Vošvrda.

Czech Mid-Amateur Tour pokračuje druhým dílem v závěru května v Beřovicích (30. května), poté pokračuje na Karlštejně (28. června) a na Zbraslavi (13. září). Velké finále bude 25. září na Albatrossu. A hraje se i o letenku na US Mid-Amateur Championship 2013. Její vítěz si zahraje na slavném Masters na legendárním hřišti Augusta National.

Text: Alois Žatkuliak / GOLFee.cz

Foto: Robin Drahoňovský / GOLFee.cz

Více z rubriky Fit

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.