Sociální sítě
Nahoru

Metaxa Master Costas Raptis poprvé v České Republice

Od založení značky Metaxa v roce 1888 je za její chuť a jemnost zodpovědný vždy daný Metaxa Master. Constantinos (Costas) Raptis je v pořadí teprve pátým tvůrcem a svému řemeslu se věnuje již 27 let. Je to právě on, kdo stojí za pokračováním a udržením typického charakteru Metaxy. Costas Raptis, stejně jako jeho předchůdci, ovládá a střeží tajemství výběru, zrání a přesného poměru surovin, který dotváří jedinečnou jemnost Metaxy.

Vždy jsem měl blízko k přírodě a o víno jsem se začal zajímat velmi brzy. Později jsem se mu věnoval i při studiu na univerzitě. Pro mě je vinná réva nejušlechtilejším darem přírody,“ komentuje Costas svoji vášeň. Při vytváření Metaxy pracuje nejen s vinným destilátem, muškátovými víny, ale také s bylinami a sušenými květy. Právě preciznost a perfektní znalost jednotlivých složek je nejcennějším uměním Metaxa Mastera a odlišuje jej od ostatních Master Blenderů.

V průběhu let se Costas Raptis podepsal pod řadou produktů značky, včetně Metaxa Private Reserve a nyní také Metaxa 12*, která symbolicky korunuje hvězdnou řadu. „Dvanácti-hvězda“ za svou charakteristickou jemnost vděčí vyzrálým destilátům, nenapodobitelná chuť je pak přisuzována aromatickým muškátovým vínům, která se pěstují na ostrově Samos v Egejském moři. Tato stará ušlechtilá odrůda, oblíbená pro své výrazné aroma již od starověku, je pěstována na malých a často těžko přístupných terasovitých vinicích. Hrozny se i dnes ručně sbírají a obstarávají.

Je to právě Metaxa 12*, která odhaluje jedinečný talent Metaxa Mastera a jeho schopnost a odhodlání vždy nabídnout nejvyšší kvalitu. Vinný destilát zrající v dubových sudech po dobu 12 let a pečlivě vybrané hrozny muškátových vín propůjčují nápoji typický jantarový lesk, který v sobě zachycuje dotek řeckého slunce. Jiskrný a výrazný buket vytváří bohaté aroma sušených květů a středomořských bylin. Chuť je protkána lahodnými tóny čokolády a karamelu s náznakem pomerančové kůry.

Costas Raptis v květnu 2012 zavítal do České republiky vůbec poprvé, aby své hosty uvítal v prezidentském apartmá hotelu Mandarin Oriental. Pětihvězdičkový hotel v srdci Prahy snoubí prvotřídní současný design s původními architektonickými prvky tak, jako si Metaxa od roku 1888 díky umění Metaxa Masterů uchovává svou jedinečnou jemnost, která oslovuje stále nové generace.

Více z rubriky Bary

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.