Sociální sítě
Nahoru

Prémiovou whisky Chivas Regal „obula“ ikona světové módy a obuvi

Módní persóna světa obuvi a milovník hudebního stylu blues Tim Little se nedávno vrhl do zajímavé spolupráce s prémiovou whisky Chivas Regal. Té navrhl ojedinělé pouzdro limitované edice a vznikla tak synergie s více než 200letou historií. V České republice bylo dárkové balení  nedávno slavnostně představeno v rámci Večera gentlemanů v Pánské pasáži na pražských Příkopech.

Co Vás konkrétně vedlo ke spolupráci s whisky Chivas Regal?

Ve skutečnosti jsem byl opravdu polichocen, když za mnou z Chivas Regal přišli a nabídli mi možnost spolupracovat s touto originální luxusní směsí míchané whisky. Chivas Regal má ojedinělou historii, a respektuje tradice předávané z jedné generace na druhou. Whisky Chivas Regal si zachovala stejně jako obuv naší rodiny respekt ke své tradici a přesto si uhájila svoji modernost s dobou.

Limitovaná edice Chivas Regal byla inspirována mottem „VYROBENO PRO GENTLEMANY“. Proč si myslíte, že byl oživen zájem o gentlemanské hodnoty?

Myslím, že Chivas Regal je whisky pro skupinu mužů, kteří uznávají hodnoty a důležitost příběhů. Jsou to muži, kteří milují ručně vyráběné výrobky, které obstály ve zkoušce času a přesto vypadají moderně. Jsou to lidé, kteří se zajímají o dění kolem sebe a využívají moderních technologií, aby zjistili skutečnou podstatu věcí. Na prvním místě je u nich kvalita, ale jsou nároční také na design a styl. Mají zkrátka rádi výrobky, které reprezentují luxus.

Když jste přemýšlel o zhmotnění koncepce, jak jste na to šel?

Obutí vnímám jako základ šatníku každého gentlemana. Idea se odrážela od mého postoje k vlastní práci – vyrábět pevné kvalitní boty. Pouzdro, které jsem pro Chivas Regal navrhl, tak znázorňuje pevnost, za kterou se skrývají jednotlivé kvalitní části.

Jak dlouho trval proces návrhu od začátku až do konce?

Trvalo to asi 12 měsíců. Jednoho dne jsem se díval na jednotlivé kusy a komponenty kůže, které používám na sešití v procesu výroby. Položil jsem jednotlivé části na stůl a byl jsem překvapen tím, jak zajímavý celek tvoří. Tyto kusy jsou ručně broušené v továrně a já jsem chtěl mít pocit ruční výroby u obou produktů. Je úžasné vědět, že se limitovaná edice bude vyvážet do 60 zemí po celém světě včetně České republiky.

Jak jste spokojený s konečným výsledkem?

Jednoduše řečeno jsem se do plechovky zamiloval.  Pouzdro velice vyniká a líbí se mi spojení  světa whisky, luxusních bot a zručnosti, která se odráží ve výrobě obou produktů.Uvnitř speciálního balení je láhev ChivasRegal12 Y.O., která byla vytvořena pomocí tradic a umění předávaného po stovky let.

Jakou roli si myslíte, že hrají boty v šatníku moderního Gentlemana?

Bota je neuvěřitelně důležitou součástí pánského šatníku.  Říká se, že byste měli vždy nejvíce utrácet za boty a vaší postel, protože pokud nejste v jednom, trávíte čas v druhém.

Jak nejraději pijete whisky?

Whisky je pro mě pití zvláštních příležitostí a oslav. Nejraději ji mám s jednou kostkou ledu.

Zalíbilo se vám exkluzivní dárkové balení whisky Chivas Regal od Tima Littla nebo sháníte neotřelý dárek k Vánocům? Máme pro vás dobrou zprávu „Toto exkluzivní dárkové balení ušité speciálně pro rok 2012 bude možné zakoupit před Vánoci v regálech obchodních řetězců, ozdobí také prostory Pánské pasáže, první obchodní zóny v České  republice vyhrazené jen pro muže,“ informuje Petra Fialová, manažerka značky ze společnosti Jan Becher.

Chivas Regal přichází na pražské Příkopy ještě s jednou zajímavostí. V rámci Pánské pasáže, v butiku Le Premier, budete moci nejenom okusit vytříbenou chuť této dvanáctileté skotské, ale také zakoupit personifikovanou láhev Chivas Regal, která je skvělým a neotřelým vánočním dárkem pro muže, kteří mají styl.

Více z rubriky Bary

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.