Tento víkend, tedy od 22.do 24. února, se bude konat již 7. ročník gastronomických dnů v hotelu Horizont, který tradičně odstartuje degustací moravských vín společnosti Vinné sklepy Valtice doplněnou pětichodovým menu. Stejně jako každý rok, tak i v letošním ročníku doufají organizátoři v to, že naplánovaný třídenní program zanechá zážitek na celý rok. Gastronomické dny šéfkuchaře hotelu Horizont v Peci pod Sněžkou, Jiřího Švestky, jsou tak rozhodně rok od roku oblíbenější. Není také divu. Kde jinde lze v jednom dni zažít třeba vyjížďku se psím spřežením nebo výšlap na Sněžku s průvodcem a sněžnicemi? Po návratu lze také zajít do bazénu, vířivky či sauny, případně na masáž. O večeři bude již postaráno.
Z velkolepého jídelního lístku bude možné objednat mnoho pro zimní období příznačných delikates. Jako předkrm lze doporučit nočky z domácí paštiky podávané s jablečným chutney a jako hlavní chod třeba jehněčí kýtu marinovanou v zelenině a bílém víně pečenou na rozmarýnu a česneku a podávanou na bramborových gnocchi se špenátovým auzzo. Mlsné jazýčky uspokojí i kávová panna cotta s přelivem z vaječného koňaku a doplněnou jahodovým dipem.
Večerní menu určitě rozšíří i dobrý drink, který lze objednat ve Sky Clubu 18, který se rozprostírá v v nejvyšším patře hotelu. Rezervace předem je zde však nutností. Více informací na www.hotelhorizont.cz.