Sociální sítě
Nahoru
reklama

Zážitková gastronomie v Peci pod Sněžkou

Tento víkend, tedy od 22.do 24. února, se bude konat již 7. ročník gastronomických dnů v hotelu Horizont, který tradičně odstartuje degustací moravských vín společnosti Vinné sklepy Valtice doplněnou pětichodovým menu. Stejně jako každý rok, tak i v letošním ročníku doufají organizátoři v to, že naplánovaný třídenní program zanechá zážitek na celý rok. Gastronomické dny šéfkuchaře hotelu Horizont v Peci pod Sněžkou, Jiřího Švestky, jsou tak rozhodně rok od roku oblíbenější. Není také divu. Kde jinde lze v jednom dni zažít třeba vyjížďku se psím spřežením nebo výšlap na Sněžku s průvodcem a sněžnicemi? Po návratu lze také zajít do bazénu, vířivky či sauny, případně na masáž. O večeři bude již postaráno.

Z velkolepého jídelního lístku bude možné objednat mnoho pro zimní období příznačných delikates. Jako předkrm lze doporučit nočky z domácí paštiky podávané s jablečným chutney a jako hlavní chod třeba jehněčí kýtu marinovanou v zelenině a bílém víně pečenou na rozmarýnu a česneku a podávanou na bramborových gnocchi se špenátovým auzzo. Mlsné jazýčky uspokojí i kávová panna cotta s přelivem z vaječného koňaku a doplněnou jahodovým dipem.

Večerní menu určitě rozšíří i dobrý drink, který lze objednat ve Sky Clubu 18, který se rozprostírá v v nejvyšším patře hotelu. Rezervace předem je zde však nutností. Více informací na www.hotelhorizont.cz.

Více z rubriky Degustace

  • Španělské sýry jako gastronomický poklad

    Prosluněné a životem tepající Španělsko láká k návštěvě nejen pro své blahodárné klima a příjemnou atmosféru. Za ozkoušení stojí také místní...

    Karolína Steinbergerová18.2.2022
  • Gurmánské toulky Španělskem

    Španělsko patří mezi nejdostupnější a neoblíbenější evropské destinace. A není divu. Příjemné počasí a bohatá kultura v kombinaci se skvělým jídlem...

    Karolína Steinbergerová21.10.2021
  • Benjamin opět otevírá

    Fine dining restaurace Benjamin v posledních měsících šla cestou zážitku až domů, kdy šéfkuchaři Gavin Lewis a Jakub Červenka jezdili do...

    Marek Zelený12.10.2021
  • Rakousko-uherská hostina v restauraci Augustine na Malé straně

    Vraťte se do historie a ochutnejte tradiční pokrmy podle receptů z kuchařky z roku 1905. Budete mít příležitost ochutnat německá, rakouská...

    Jan Pešek11.10.2021
  • Kulinářský Trezor šéfkuchaře Marka Fichtnera otevřel své dveře hostům

    Minulý týden se v elegantních gočárovských prostorech bývalého bankovního trezoru restaurace Červený jelen v centru Prahy začalo podávat výběrové tříchodové menu,...

    Jan Pešek4.10.2021
  • Prodlužte si léto osvěžujícím nealko drinkem Passion smash

    Letní hřejivé paprsky vystřídalo šumění barevného listí a typické počasí babího léta. Ve společnosti mocktailu Passion smash s hořko-kyselými tóny exotického...

    Karolína Steinbergerová30.9.2021
  • Květák z La Rotonde

    Restaurace La Rotonde, která se nachází pod střechou hotelu Alcron, působí velmi nenápadně. Art deco styl se prolíná celou restaurací a...

    Jan Pešek6.9.2021
  • Rolls-Royce mezi šunkami

    Sušená šunka jamón je zcela jistě jednou z nejoblíbenějších španělských pochutin. Jamón ale není jenom jeden, vaše chuťové pohárky můžete provést celou...

    Karolína Steinbergerová13.8.2021
  • Café Buddha o sedmi chodech

    Café Buddha v Norské ulici v pražských Vršovicích je vyhlášenou autentickou asijskou restaurací. Thajské duo, které tvoří babička Lucky a její...

    Marek Zelený28.7.2021
Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.