Sociální sítě
Nahoru

Zážitková gastronomie v Peci pod Sněžkou

Tento víkend, tedy od 22.do 24. února, se bude konat již 7. ročník gastronomických dnů v hotelu Horizont, který tradičně odstartuje degustací moravských vín společnosti Vinné sklepy Valtice doplněnou pětichodovým menu. Stejně jako každý rok, tak i v letošním ročníku doufají organizátoři v to, že naplánovaný třídenní program zanechá zážitek na celý rok. Gastronomické dny šéfkuchaře hotelu Horizont v Peci pod Sněžkou, Jiřího Švestky, jsou tak rozhodně rok od roku oblíbenější. Není také divu. Kde jinde lze v jednom dni zažít třeba vyjížďku se psím spřežením nebo výšlap na Sněžku s průvodcem a sněžnicemi? Po návratu lze také zajít do bazénu, vířivky či sauny, případně na masáž. O večeři bude již postaráno.

Z velkolepého jídelního lístku bude možné objednat mnoho pro zimní období příznačných delikates. Jako předkrm lze doporučit nočky z domácí paštiky podávané s jablečným chutney a jako hlavní chod třeba jehněčí kýtu marinovanou v zelenině a bílém víně pečenou na rozmarýnu a česneku a podávanou na bramborových gnocchi se špenátovým auzzo. Mlsné jazýčky uspokojí i kávová panna cotta s přelivem z vaječného koňaku a doplněnou jahodovým dipem.

Večerní menu určitě rozšíří i dobrý drink, který lze objednat ve Sky Clubu 18, který se rozprostírá v v nejvyšším patře hotelu. Rezervace předem je zde však nutností. Více informací na www.hotelhorizont.cz.

Více z rubriky Degustace

  • Malbec slaví již podesáté svátek

    17. dubna se již tradičně po celém světě slaví svátek populární argentinské odrůdy Malbec. Malbec je známý pro svou temnou až...

    Jan Pešek15.4.2020
  • Předjaří v Benjaminu

    Benjamin si v předjarním čase připravil menu, které vychází především z půdních plodin. Tedy vše, co roste v zemi, například brambory,...

    Jan Pešek5.3.2020
  • Kančí hody v La Verandě

    Výtečné maso špičkové české zvěřiny v rozmanité úpravě podle různých národních receptů bude únorovým žolíkem oblíbené staroměstské restaurace La Veranda. Již...

    Jan Pešek30.12.2019
  • Listopad ve znamení nejlepšího šampaňského

    Už po třinácté se mohou všichni milovníci šampaňského a netradičních gastronomických zážitků těšit na unikátní festival Grand Jour de Champagne, který...

    Jan Pešek4.11.2019
  • Listopad ve znamení lanýžů i v restauraci Grand Cru

    Sezóna lanýžů právě vrcholí a proto Fine diningová restaurace Grand Cru, v čele s šéfkuchaři Svatoplukem Hemmerem a Sašou Pavlovičem, připravuje...

    Jan Pešek30.10.2019
  • Hon na ústřice v La Verandě

    Sezóna ústřic právě začala. A přestože milovníci těchto chuťově jedinečných mořských plodů tvrdí, že nejlepší ústřice je vždycky samotná, maximálně pokapaná...

    Jan Pešek24.10.2019
  • Pražský Benjamin v průvodci Michelin

    Restaurace Benjamin v pražských Vršovicích se dostala po pouhém roce působení do Michelinského průvodce. Utajená restaurace na nefrekventované ulici vyniká svým...

    Jan Pešek24.9.2019
  • Hergetova cihelna láká na podzim plný chutných překvapení

    Podzim plný kulinářských akcí. Oblíbená malostranská restaurace Hergetova cihelna má pro své hosty připravený pestrý podzimní program. V týdnu od 23....

    Jan Pešek23.9.2019
  • Restaurace Sia plánuje týden okořeněný chilli papričkami

    Šéfkuchař Jiří Štift z asijské restaurace Sia, která spadá do gastronomické aliance Together, a jeho tým se rozhodli navázat na úspěch...

    Jan Pešek16.9.2019
Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.