Sociální sítě
Nahoru

Ideální kamera na plavbu kolem světa

Společnost Axis Communications uveřejnila videozáznam z nedávné arktické expedice, která otestovala skutečnou sílu kamer Axis. Silné větry, déšť, mrazivá zima a neustálé pohyby – to byl osud síťové kamery Axis, která plnila rolipozorovatelny, když plachetnice Belzebub II proplula Mac Clureovým průlivem v kanadské části Arktidy a stala se tak první jachtou, která to dokázala.

Tým expedice, sestávající se z Edvina Buregrena, Nicolase Peissela a Morgana Peissela, jako první v historii dokázal přeplout na jachtě z Grónska do Aljašky, cestou, kudy se dříve mohly dostat pouze ledoborce. V jejich výbavě byla také síťová kamera AXIS Q6034-E připevněná na vrcholu stěžně, která sloužila pro dokumentaci a navigaci.

Když plujete mezi ledovými krami, potřebujete, aby někdo seděl v lodním koši a díval se z ptačí perspektivy. A to je nejhorší místo, kde můžete být, protože počasí, vítr a výkyvy jsou mnohem horší než dole na palubě,” říká Edvin Buregren, jeden ze členů týmu mezinárodní expedice na plachetnici Belzebub II. „Na palubě jsme měli wi-fi síť, k níž byla kamera připojená. To nám umožnilo ovládat kameru a otáčet obrazem v rozsahu 360°, aniž bychom museli otočit hlavou. Při plavbě v obtížnýchvodách a drsném počasí to byla neocenitelná součást výbavy,“pokračuje Edvin Buregren.

Pro Axis byla námořní expedice důkazem, že kamera AXIS Q6034-E vydrží velmi extrémní zacházení. „Kamerové systémy Axis pro venkovní použití jsou navrženy tak, aby obstály v podmínkách extrémního počasí a poskytovala spolehlivý dohled v každém období. To, že síťová kamera vydrží extrémní chlad, už víme. Ten samý model byl ve stratosférickém balonu ve výšce 35 000 metrů vysoko, kde je mnohem chladněji než jak může být na zemi. Ale expedice Severozápadní cestou především ukazuje, že kamera může být vystavena záchvěvům, vibracím, vlhkosti a teplotním změnám po dobu několika měsíců, což je velice příjemné zjištění,“ řekl Erik Frännlid, ředitel produktového managementu ve společnosti Axis Communications.

Více z rubriky Adrenalin

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.