Sociální sítě
Nahoru

Tullamore D.E.W. otevřelo v Irsku své nové centrum

Světoznámá značka Tullamore D.E.W. otevřela ve své domovině, v irském městě Tullamore, velkolepé návštěvnické centrum. Je umístěno v budově bývalého celního skladu z 19. století, kterým prošla veškerá whisky vyrobená v Tullamore destilerii, přímo na břehu Grand Canal. Právě po něm se v minulosti vozila whisky Tullamore D.E.W. do hlavního města Dublinu. Rozsáhlá expozice Tullamore D.E.W. Visitor Centre se rozprostírá ve třech patrech budovy a své hosty seznámí s příběhem značky Tullamore D.E.W., který mapuje život a odkaz Daniela E. Williamse, zakladatele Tullamore Dew, jehož iniciály byly propůjčeny této značce. Návštěvníci tak mají možnost se seznámit s kompletním procesem výroby irské whisky, jednoho z největších irských exportních artiklů, od výběru surovin přes destilaci až po míchání a zrání v sudech. Expozice kombinuje moderní audiovizuální prezentaci s ukázkami historických předmětů a dobovými obrazy. Na konci prohlídky si hosté mohou odpočinout v typickém baru nebo bistru a vychutnat si tullamorku zdarma. Nachází se zde také turistická kancelář, která slouží každý rok mnoha tisícům návštěvníků při jejich návštěvě Tullamore v hrabství Offaly, jež leží v překrásných irských Midlands.

Více z rubriky Degustace

  • Malbec slaví již podesáté svátek

    17. dubna se již tradičně po celém světě slaví svátek populární argentinské odrůdy Malbec. Malbec je známý pro svou temnou až...

    Jan Pešek15.4.2020
  • Předjaří v Benjaminu

    Benjamin si v předjarním čase připravil menu, které vychází především z půdních plodin. Tedy vše, co roste v zemi, například brambory,...

    Jan Pešek5.3.2020
  • Kančí hody v La Verandě

    Výtečné maso špičkové české zvěřiny v rozmanité úpravě podle různých národních receptů bude únorovým žolíkem oblíbené staroměstské restaurace La Veranda. Již...

    Jan Pešek30.12.2019
  • Listopad ve znamení nejlepšího šampaňského

    Už po třinácté se mohou všichni milovníci šampaňského a netradičních gastronomických zážitků těšit na unikátní festival Grand Jour de Champagne, který...

    Jan Pešek4.11.2019
  • Listopad ve znamení lanýžů i v restauraci Grand Cru

    Sezóna lanýžů právě vrcholí a proto Fine diningová restaurace Grand Cru, v čele s šéfkuchaři Svatoplukem Hemmerem a Sašou Pavlovičem, připravuje...

    Jan Pešek30.10.2019
  • Hon na ústřice v La Verandě

    Sezóna ústřic právě začala. A přestože milovníci těchto chuťově jedinečných mořských plodů tvrdí, že nejlepší ústřice je vždycky samotná, maximálně pokapaná...

    Jan Pešek24.10.2019
  • Pražský Benjamin v průvodci Michelin

    Restaurace Benjamin v pražských Vršovicích se dostala po pouhém roce působení do Michelinského průvodce. Utajená restaurace na nefrekventované ulici vyniká svým...

    Jan Pešek24.9.2019
  • Hergetova cihelna láká na podzim plný chutných překvapení

    Podzim plný kulinářských akcí. Oblíbená malostranská restaurace Hergetova cihelna má pro své hosty připravený pestrý podzimní program. V týdnu od 23....

    Jan Pešek23.9.2019
  • Restaurace Sia plánuje týden okořeněný chilli papričkami

    Šéfkuchař Jiří Štift z asijské restaurace Sia, která spadá do gastronomické aliance Together, a jeho tým se rozhodli navázat na úspěch...

    Jan Pešek16.9.2019
Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.
  • Villa Journal
    Villa journal je jediný časopis zaměřený na rezidenční bydlení a orientuje se na špičkové realizace, moderní architekturu a nadstandardní služby z této oblasti.