Sociální sítě
Nahoru

Garmin TACTIX, outdoorové hodinky do akce i pro zábavu…

Americká značka Garmin, známá ze světa GPS navigací, představila neobyčejné outdoorové GPS hodinky s označením TACTIX. Jsou navržené pro využití v armádě a u bezpečnostních jednotek. Svými funkcemi ale nadchnou i vyznavače extrémních aktivit.

Na první pohled zaujmou především svojí konstrukcí. Jednotlivé díly jsou k sobě pevně připevněny pomocí šroubů a neobsahují žádné výrazné prvky. Cílem je minimalizace viditelnosti na ruce a přitom vysoká odolnost proti hrubému zacházení a působení vnějších vlivů. Zásadní funkce však najdeme uvnitř hodinek Garmin TACTIX – vysoce citlivý GPS přijímač funkční i v místech s minimálním výhledem na oblohu, vestavěný barometr, elektromagnetický náměrový kompas a možnost připojení externích bezdrátových čidel jakými jsou například snímač tepové frekvence nebo teplotní čidlo komunikující až na vzdálenost 10 metrů od hodinek. Hodinky jsou schopné poskytovat více než 50 veličin, včetně rychlosti, vzdálenosti, času východu/západu Slunce a samozřejmě i řady navigačních informací. Na displeji hodinek je dokonce možné zobrazit i podrobnou navigační mapu a v ní sledovat svoji polohu vůči okolním objektům. Sportovci ocení funkci Virtuální tréninkový partner umožňující závodit proti svým vlastním výkonům nebo extrémní výdrž baterií, která zvládne i velmi dlouhé závody. Mezi výčtem funkcí hodinek TACTIX se nachází i takové, které běžný uživatel pravděpodobně nevyužije. Mezi ně patří displej čitelný i v systémech pro noční vidění, navigační funkce Jumpmaster použitelná při seskocích z vysokých výšek nebo možnost zobrazení vojenských souřadnic systému MGRS.

Značka Garmin v případě outdoorových hodinek nezapomněla ani na civilní uživatele. Hodinky TACTIX mají proto i svoji civilní podobu. Model Garmin FENIX kromě nápadnějšího vzhledu uživatele potěší bohatou výbavou funkcí, včetně podpory celosvětové hry Geocaching.

Více z rubriky Fit

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.