Sociální sítě
Nahoru

Francouzský brunch v Chagall´s Club Restaurantu

Nový šéfkuchař Marek Procházka se rozhodl vyjít vstříc žádostem hostů a pro první povelikonoční neděli připravil zcela jedinečný francouzský brunch. O svátcích totiž nemá každý možnost se sejít se svými přáteli a tak jediná neděle, která odděluje velikonoční svátky od svátků Prvního máje a potažmo Dne vítězství, může být zasvěcena právě jim.

Pro neděli 27. dubna vzniklo menu skládající se z bufetu, hlavních chodů i dezertů a to za 950 Kč na osobu, přičemž pro vinné párování bude nutné doplatit 350 Kč, případně 750 Kč dle druhů vín. Aby však setkání s přáteli mohlo probíhat s absolutním klidem a zákazníci nemuseli řešit své děti, tak ty mají (do 12ti let) celý brunch zdarma.

Kromě tradičních croissantů, sladkého pečiva a domácích džemů potěší v nabídce bufetu marinovaný uzený losos, koprový créme fraiche, quiche s kozím sýrem nebo francouzský tatarský biftek. Ti co preferují v žaludku raději teplé jídlo určitě ocení slavnou francouzskou cibulovou polévku nebo různé omelety. Favoritem portálu iLuxus.cz jsou však kachní rillettes a čekankový salát se sýrem s modrou plísní a s vlašskými ořechy.

Ze servírovaných chodů určitě nelze vynechat hovězí po Burgundsku nebo hovězí roštěná pečená na nízkou teplotu doplněná variací brambor. Pozornosti určitě neunikne foie gras steak a námi doporučovaná rybí bouillabaisse s omáčkou Rouille, ke které doporučujeme místní Chabli Damane des Malandes.

Co dodat? Snad jen, že francouzský brunch v Kozí ulici na Starém Městě se koná od 11 hodin.

Více z rubriky Degustace

  • Malbec slaví již podesáté svátek

    17. dubna se již tradičně po celém světě slaví svátek populární argentinské odrůdy Malbec. Malbec je známý pro svou temnou až...

    Jan Pešek15.4.2020
  • Předjaří v Benjaminu

    Benjamin si v předjarním čase připravil menu, které vychází především z půdních plodin. Tedy vše, co roste v zemi, například brambory,...

    Jan Pešek5.3.2020
  • Kančí hody v La Verandě

    Výtečné maso špičkové české zvěřiny v rozmanité úpravě podle různých národních receptů bude únorovým žolíkem oblíbené staroměstské restaurace La Veranda. Již...

    Jan Pešek30.12.2019
  • Listopad ve znamení nejlepšího šampaňského

    Už po třinácté se mohou všichni milovníci šampaňského a netradičních gastronomických zážitků těšit na unikátní festival Grand Jour de Champagne, který...

    Jan Pešek4.11.2019
  • Listopad ve znamení lanýžů i v restauraci Grand Cru

    Sezóna lanýžů právě vrcholí a proto Fine diningová restaurace Grand Cru, v čele s šéfkuchaři Svatoplukem Hemmerem a Sašou Pavlovičem, připravuje...

    Jan Pešek30.10.2019
  • Hon na ústřice v La Verandě

    Sezóna ústřic právě začala. A přestože milovníci těchto chuťově jedinečných mořských plodů tvrdí, že nejlepší ústřice je vždycky samotná, maximálně pokapaná...

    Jan Pešek24.10.2019
  • Pražský Benjamin v průvodci Michelin

    Restaurace Benjamin v pražských Vršovicích se dostala po pouhém roce působení do Michelinského průvodce. Utajená restaurace na nefrekventované ulici vyniká svým...

    Jan Pešek24.9.2019
  • Hergetova cihelna láká na podzim plný chutných překvapení

    Podzim plný kulinářských akcí. Oblíbená malostranská restaurace Hergetova cihelna má pro své hosty připravený pestrý podzimní program. V týdnu od 23....

    Jan Pešek23.9.2019
  • Restaurace Sia plánuje týden okořeněný chilli papričkami

    Šéfkuchař Jiří Štift z asijské restaurace Sia, která spadá do gastronomické aliance Together, a jeho tým se rozhodli navázat na úspěch...

    Jan Pešek16.9.2019
Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.
  • Villa Journal
    Villa journal je jediný časopis zaměřený na rezidenční bydlení a orientuje se na špičkové realizace, moderní architekturu a nadstandardní služby z této oblasti.