Sociální sítě
Nahoru

Dvorce nejslavnějšího grandslamu ožívají: připijte si stylově s oficiálním vínem Wimbledonu Jacob´s Creek

„Ticho, to je to, co vás překvapí, když hrajete na Wimbledonském centrálním dvorci“, říkají ti, co měli tu čest na nejstarší světové a nejprestižnější tenisové události ve Wimbledonu být. Brány tohoto světového grandslamu se letos otvírají od 23. června do 6. července. Prozradíme vám několik zajímavostí, o kterých jste možná nevěděli… Užijte si Wimbledon! 1. Ochrana – Věděli jste, že jestřáb jménem Rufus je zodpovědný za ochranu Wimbledonu před holuby a pracuje 4 hodiny denně od 5.30 do 9.30? Jestřáb Rufus má dokonce nálepku: „Strašák ptáků“. Poté co Rufus dokončí svou práci na Wimbledonu, má povinnosti zahánět holuby ve Westminsterském opatství.

2. Trávník – Skupina 22 sekačů trávníku udržuje kurty upravené během celého roku. Řízeny týmem 14 zahradníků (28 během šampionátu), udržují trávu upravenou přesně na 8 milimetrů.

3. Předepsaný oděv – Věděli jste, že Wimbledonu je jediný hlavní turnaj s bílým oděvem a rozhodčí rozhoduje, zda je hráčův oděv vhodný? Dress code se tu zkrátka bere vážně.

4. Víno – Australské vinařství Jacob´s Creek je oficiálním dodavatelem vína Wimbledonu již čtvrtým rokem. Během turnajů se vypilo více než 120 tisíc lahví – to je 6 lahví za minutu, během 14 dnů! S víny Jacob´s Creek můžete také připravit skvělý osvěžující drink, který byl stvořen speciálně pro Wimbledon. A my vám prozradíme jeho recepturu:

Jacob’s Creek Spritz

• 6 cl Jacob’s Creek Pinot Noir

• 4 cl Ramazzotti Aperitivo

• střik sody

• led

• plátek pomeranče

5. Jahody se šlehačkou – neuvěřitelných 28.000 kg jahod podávané s více než 7000 litrů čerstvé smetany je spotřebováno během čtrnácti dní Wimbledonu. Jahody pochází ze „zahrady Anglie“, jižního hrabství v Kentu. Jsou pečlivě sbírány den předem a dodány v časných ranních hodinách.

A nyní soutěž. Na Facebooku JACOB´S CREEK ČR je možné hrát o tenisové kurzy na pražské Štvanici, míčky, značkové omotávky na rakety Tecnifibre a samozřejmě vína JACOB´S CREEK. Soutěž trvá do konce Wimbledonu, to znamená do 6. 7. 2014. Více informací je zde.

Více z rubriky Fit

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.