Malá Strana dokáže překvapit neskutečným množstvím romantických zákoutí, o kterých se některým Pražanům doposud ani nezdálo. Jsou samozřejmě, a to hlavně cestou k Pražskému hradu, lemovány pastmi na turisty, nicméně při pečlivém hledání se dají objevit. Jedním z takových míst, jenž originální atmosférou potěší, stejně jako nabídkou soukromí, je restaurace Coda v pětihvězdičkovém hotelu Aria. Ten proslul nejenom svým tematickým ztvárněním, v jehož interiérech se neustále opakují hudební motivy, ale hlavně fantastickou restaurací na střešní terase s výhledem na celou Prahu. Ta v zimě není otevřená, přirozeně, a tak se nabízí využít útulných prostor restaurace v přízemí, a to hned za lobby barem. Interiér kombinující prvky kubismu a pozdní secese, ústící v osobité art deco, působí na první pohled noblesně. Dlouhé bílé ubrusy, velká zrcadla na stěnách a kabinet se sbírkou koňaků však dodávají místní klidné atmosféře pocit až domácký. Již zmíněná hudební tematika se projeví i zde, a to hned po zasednutí ke stolu. Na každého hosta zde totiž čeká originální talíř Rosenthal se 17 různými karikaturami proslulých hudebních mágů z různých období, který si lze navíc v rámci menu i zakoupit (1 200 Kč). Nostalgické vzpomínce na romantickou večeři v soukromí by však měla předcházet ochutnávka místních specialit v podobě degustačního menu s vinným párováním (2 790 Kč za osobu).
Průřez tvorbou šéfkuchaře Davida Šaška otevírá amous bouche v podobě bruschetty, na kterou chuťově navazuje svěží mladé španělské víno Albariño Nora 2011 z vinařství Viña Nora, oblasti Rias Baixas. To skvěle doplní i grilované mušle svatého Jakuba, jejíž chuť podtrhuje studené brazilské mango s domácím chilli džemem a špetkou koriandru. Na svěží začátek pozvolna naváže další mořská specialita, tentokráte líčka z mořského ďase s jemným estragonové velouté a čerstvou karotkou v doprovodu s bílého vína Lirac 2011 ze Château Mont-Redon, které se rozkládá ve francouzském údolí řeky Rhony. Stejně jako se s přibývajícím vínem se umocňuje kouzlo intimní atmosféry, tak i lehké dary moře na talíři nahradí daleko intenzivnější chutě. V první řadě pečená játra foie gras s petrželovým pyré a jablíčky Granny Smith doprovázená dvacetiletým portským Graham’s Tawny Porto z údolí Douro. Na jejich jemnou strukturu a typickou chuť ovšem brzy naváže nejchutnější část degustačního menu, šťavnatá vepřová panenka připravované metodou sous vide, tedy ve vakuu, jejíž chuť zvýrazňuje omáčka ze smržů s kousky křupavé slaniny a nakládanými cibulkami s bramborovým pyré. A víno? Samozřejmě komplikované, v tomto případě burgundské Santenay „Vieilles Vignes“ z vinařství Lequin Colin. Sladkou tečkou zážitku gurmánů pak bude horký čokoládový dortík s omáčkou z lesních plodů, Crème fraîche a domácí vanilkovou zmrzlinou, ke kterému nelze než doporučit absolutně skvostnou dezertní černou grenache z Francie v podání Mas Amiel Vintage Reserve 2008. Výhodou hotelové restaurace, tedy kromě možnosti odejít na pokoj, je také skutečnost, že jsou zde k dispozici další prostory. Za zvuku živé klavírní hudby se totiž jednoduše přesunete do lobby baru, kde v útulných křeslech lze pokračovat v aktu svádění. Krb s ohněm celý rituál jen umocní.