Sociální sítě
Nahoru

Chez Marcel: Pražský Montmartre

Ještě než se za pár týdnů centrum Prahy obleče do kouzelné záře adventních světel, stálo by za to udělat si seznam podniků, které vám letos při večerních toulkách promrzlým Starým Městem nabídnou vlídné spočinutí v předsvátečním shonu. Na přední pozice listu povinných zastávek rozhodně zařaďte francouzské bistro Chez Marcel v Haštalské ulici. Pokud ještě brasserii, která letos oslaví už desáté výročí působení na pražské scéně, ještě neznáte, zamilujete si to tady.

IMG_20151019_180744Nenucený, ale sofistikovaný koutek autentické Francie dýchající ležérním šarmem je přesně to pravé, co potřebujete, když máte náladu vychutnat si sklenku tělnatého bordeaux se selekcí návykově dokonalých sýrů nebo horkou cibulačku pod peřinou z gratinovaného sýra (90 Kč) a tucet šneků pro provensálsku (280 Kč). Tradiční kohout na víně sice na menu brasserie podněcující romanticé sklony chybí, ale v teplotách kolem bodu mrazu jsou zaručeným receptem na rychlé zahřátí Raviolky plněné kachním ragú s telecím jus (210 Kč).

Chez Marcel interierNabídku francouzské gourmet elegance doplňují i pro kulinářský odkaz Země galského kouhouta trochu netypické, ale oblíbené hamburgery. Créme Brulée (120 Kč) jako sladká tečka na závěr určitě nezklame, ale chcete-l i se vydat cestou znalců požitků, zvolte hedvábně hladký a hříšně smyslný Fondant au chocolat (150 Kč). Mimochodem, Chez Marcel hostům nabízí i něco, co nikde jinde nevyzkoušíte – restaurace má na čtyřicetipoložkovém vinném lístku stejnojmenné cuvée z Merlotu a Cabernet Sauvignonu, tak nezapomeňte ochutnat a vězte, že u jedné sklenky nezůstane. Trés bien!

ChezMarcel_menu

Více z rubriky Gastro

  • Jaro volá po návštěvě hlavního města

    Na jarní Praze je něco čarovného. Nejen, že se venku konečně otepluje, od dubna otevírají brány všechny památky, kvůli kterým stojí...

    Jan Pešek23.1.2023
  • Babičky specialita

    Vyhlášená restaurace na okraji Prahy Babiččina zahrada je ikonickým místem, kam se sjíždějí lidé z širokého okolí, aby si užili prvotřídní...

    Marek Zelený23.1.2023
  • Islandský rybí večer

    Večer ve znamení islandských chutí se uskuteční 31.1.2023 od 18:00 v restauraci PRU58. Hosté se mohou těšit na degustaci a informace...

    Marek Zelený19.1.2023
  • Limitovaná edice Absolut Spirit of Togetherness

    Absolut představuje novinku ze své každoroční limitované edice lahví. Sběratelský kousek Absolut Spirit of Togetherness se svým proplétaným vzhledem je oslavou...

    Jan Pešek17.1.2023
  • Nové tasting menu v restauraci La Veranda

    Restaurace La Veranda již dvacet let vítá hosty z celého světa. Česká klientela se opakovaně vrací a přiváží s sebou své...

    Marek Zelený17.1.2023
  • Valentýn v kubánském stylu

    La Bodeguita del Medio je restaurace, bar a klub, kde to žije. Kubánský styl je zřejmý na první pohled i ochutnání....

    Jan Pešek13.1.2023
  • Hody v Babiččině zahradě

    V restauraci Babiččina zahrada se něco začátkem února chystá. Kdo tuší zabijačku, tak má pravdu. Hody vypuknou 3.2.2023 a skončí 5.2.2023...

    Marek Zelený11.1.2023
  • Nová restaurace Talíř na Václavském náměstí

    Česká hotelová síť PYTLOUN HOTELS, která poskytuje služby již od roku 2003 a v současné době provozuje čtrnáct designových, tradičních i...

    Jan Pešek10.1.2023
  • Jižní Čechy mají svou vlastní kontušovku a letos ve sběratelské lahvi

    Spolek Jíme Jih propojuje nejen putování Švejka po jižních Čechách, ale také snaha pracovat s lokálními produkty. I tak vznikla tato...

    Marek Zelený10.1.2023
Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.