Degustace | 29.2.2016 | Jan Lidmaňský

Škola vaření Chefparade: Návrat k české klasice aneb Umění dokonalé svíčkové za jeden večer

Pokud se zajímáte o vaření a gastronomii, pravděpodobně už vás neminul nějaký odborný kurz italské kuchyně, sushi nebo úpravy steaků. Co ale vyzkoušet návrat ke kořenům? Jedna z našich předních škol vaření Chefparade nabízí kurz české klasiky, který vás zavede zpátky do kuchyně vašich babiček a oživí lásku k domácí tradici. Minimálně u nás to tak fungovalo a pasta nebo mořské plody jsou na nějaký čas odsunuty z výsluní domácího vaření.
chefsparade_3Hlavním esem kurzového menu je určitě svíčková na smetaně s nadýchaným žemličkovým knedlíkem – až se s ním seznámíte blíže, kynutá klasika upadne v zapomnění, tohle je totiž o poznání chutnější, dekorativnější a navíc jednodušší varianta. Lektor Jan Rambousek, hvězdný finalista československého Masterchefa, vás naučí vše od základu, včetně výběru vhodného masa a jeho následného drezírování a špikování nebo pravidel extrasilného vývaru do základu kultovní omáčky. Pod jeho odborným vedením se naučíte všechny postupy a techniky a je už pak jen na vás, jak svou perfektní sváteční svíčkovou vyšperkujete.
chefsparade_1O poznání rychlejším jídlem, které se v kuchyni Chefparade naučíte, je vepřová krkovička na karamelizované červené cibuli se špekovým knedlíkem. Její křehkost a dokonalá souhra chutí dotažená křehkou cibulkou přesvědčí i kuchaře, kteří jinak upřednostňují práci s libovějším masem. Svůj polévkový repertoár si obohatíte o poctivou zelňačku. Ta překvapí jednoduchostí a rychlostí přípravy, ale i nezaměnitelnou sladko-slanou-kyselou chutí, díky níž možná zase na chvíli zapomenete na asijské trendy jako je miso nebo Pho.
chefsparade_2Napadá vás jako sladká tečka na závěr kurzu české kuchyně něco jiného než tradiční štrúdl? Vzhledem k časové náročnosti celého menu sice závin v Chefparade nepřipravují z taženého těsta, ale výsledek je stejně vynikající a dozvíte se i pár skvělých triků – věděli jste třeba, že těsto vám v troubě zhnědne jedině při teplotě nad 120 stupňů?
chefsparade_4Česká kuchyně v Chefparade patří mezi delší kurzy, takže se připravte na celoodpolední nebo celovečerní program se sklenkou dobrého vína ve společnosti nadšenců zapálených do kulinářského umění. Kapacita kurzu je 12 osob a pracuje se ve skupinkách po třech, takže si s sebou buď můžete vzít doprovod a užít si netradiční zážitek s někým, koho už znáte, nebo vaření pojmout jako originální příležitost k seznámení. Oceňujeme i následný servis, na svého lektora se můžete i po kurzu kdykoliv obrátit s dotazem nebo žádostí o radu, abyste své recepty dotáhli k dokonalosti. Další kurz české kuchyně se v Chefparade chystá na sobotu 20. března od 11 hodin a vyjde vás na 1590 korun. Naši zvědavost ovšem dráždí třeba i Tradiční recepty vietnamské kuchyně, plánované na 11. března.

Škola vaření Chefparade, Husitská 56, Praha 3 Tel.: +420 730 155 087, www.chefparade.cz

Související články
reklama
Nenechte si ujít další zajímavé články
Copyright © RF-Hobby.cz
Provozovatel: RF HOBBY, s. r. o., Bohdalecká 6/1420, 101 00 Praha 10, IČO: 26155672, tel.: 420 281 090 611, e-mail: sekretariat@rf-hobby.cz