Sociální sítě
Nahoru

Škola vaření Chefparade: Návrat k české klasice aneb Umění dokonalé svíčkové za jeden večer

Pokud se zajímáte o vaření a gastronomii, pravděpodobně už vás neminul nějaký odborný kurz italské kuchyně, sushi nebo úpravy steaků. Co ale vyzkoušet návrat ke kořenům? Jedna z našich předních škol vaření Chefparade nabízí kurz české klasiky, který vás zavede zpátky do kuchyně vašich babiček a oživí lásku k domácí tradici. Minimálně u nás to tak fungovalo a pasta nebo mořské plody jsou na nějaký čas odsunuty z výsluní domácího vaření.

chefsparade_3Hlavním esem kurzového menu je určitě svíčková na smetaně s nadýchaným žemličkovým knedlíkem – až se s ním seznámíte blíže, kynutá klasika upadne v zapomnění, tohle je totiž o poznání chutnější, dekorativnější a navíc jednodušší varianta. Lektor Jan Rambousek, hvězdný finalista československého Masterchefa, vás naučí vše od základu, včetně výběru vhodného masa a jeho následného drezírování a špikování nebo pravidel extrasilného vývaru do základu kultovní omáčky. Pod jeho odborným vedením se naučíte všechny postupy a techniky a je už pak jen na vás, jak svou perfektní sváteční svíčkovou vyšperkujete.

chefsparade_1O poznání rychlejším jídlem, které se v kuchyni Chefparade naučíte, je vepřová krkovička na karamelizované červené cibuli se špekovým knedlíkem. Její křehkost a dokonalá souhra chutí dotažená křehkou cibulkou přesvědčí i kuchaře, kteří jinak upřednostňují práci s libovějším masem. Svůj polévkový repertoár si obohatíte o poctivou zelňačku. Ta překvapí jednoduchostí a rychlostí přípravy, ale i nezaměnitelnou sladko-slanou-kyselou chutí, díky níž možná zase na chvíli zapomenete na asijské trendy jako je miso nebo Pho.

chefsparade_2Napadá vás jako sladká tečka na závěr kurzu české kuchyně něco jiného než tradiční štrúdl? Vzhledem k časové náročnosti celého menu sice závin v Chefparade nepřipravují z taženého těsta, ale výsledek je stejně vynikající a dozvíte se i pár skvělých triků – věděli jste třeba, že těsto vám v troubě zhnědne jedině při teplotě nad 120 stupňů?

chefsparade_4Česká kuchyně v Chefparade patří mezi delší kurzy, takže se připravte na celoodpolední nebo celovečerní program se sklenkou dobrého vína ve společnosti nadšenců zapálených do kulinářského umění. Kapacita kurzu je 12 osob a pracuje se ve skupinkách po třech, takže si s sebou buď můžete vzít doprovod a užít si netradiční zážitek s někým, koho už znáte, nebo vaření pojmout jako originální příležitost k seznámení. Oceňujeme i následný servis, na svého lektora se můžete i po kurzu kdykoliv obrátit s dotazem nebo žádostí o radu, abyste své recepty dotáhli k dokonalosti. Další kurz české kuchyně se v Chefparade chystá na sobotu 20. března od 11 hodin a vyjde vás na 1590 korun. Naši zvědavost ovšem dráždí třeba i Tradiční recepty vietnamské kuchyně, plánované na 11. března.

Škola vaření Chefparade, Husitská 56, Praha 3 Tel.: +420 730 155 087, www.chefparade.cz

Více z rubriky Degustace

  • Španělské sýry jako gastronomický poklad

    Prosluněné a životem tepající Španělsko láká k návštěvě nejen pro své blahodárné klima a příjemnou atmosféru. Za ozkoušení stojí také místní...

    Karolína Steinbergerová18.2.2022
  • Gurmánské toulky Španělskem

    Španělsko patří mezi nejdostupnější a neoblíbenější evropské destinace. A není divu. Příjemné počasí a bohatá kultura v kombinaci se skvělým jídlem...

    Karolína Steinbergerová21.10.2021
  • Benjamin opět otevírá

    Fine dining restaurace Benjamin v posledních měsících šla cestou zážitku až domů, kdy šéfkuchaři Gavin Lewis a Jakub Červenka jezdili do...

    Marek Zelený12.10.2021
  • Rakousko-uherská hostina v restauraci Augustine na Malé straně

    Vraťte se do historie a ochutnejte tradiční pokrmy podle receptů z kuchařky z roku 1905. Budete mít příležitost ochutnat německá, rakouská...

    Jan Pešek11.10.2021
  • Kulinářský Trezor šéfkuchaře Marka Fichtnera otevřel své dveře hostům

    Minulý týden se v elegantních gočárovských prostorech bývalého bankovního trezoru restaurace Červený jelen v centru Prahy začalo podávat výběrové tříchodové menu,...

    Jan Pešek4.10.2021
  • Prodlužte si léto osvěžujícím nealko drinkem Passion smash

    Letní hřejivé paprsky vystřídalo šumění barevného listí a typické počasí babího léta. Ve společnosti mocktailu Passion smash s hořko-kyselými tóny exotického...

    Karolína Steinbergerová30.9.2021
  • Květák z La Rotonde

    Restaurace La Rotonde, která se nachází pod střechou hotelu Alcron, působí velmi nenápadně. Art deco styl se prolíná celou restaurací a...

    Jan Pešek6.9.2021
  • Rolls-Royce mezi šunkami

    Sušená šunka jamón je zcela jistě jednou z nejoblíbenějších španělských pochutin. Jamón ale není jenom jeden, vaše chuťové pohárky můžete provést celou...

    Karolína Steinbergerová13.8.2021
  • Café Buddha o sedmi chodech

    Café Buddha v Norské ulici v pražských Vršovicích je vyhlášenou autentickou asijskou restaurací. Thajské duo, které tvoří babička Lucky a její...

    Marek Zelený28.7.2021
Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.