Sociální sítě
Nahoru

Škola vaření Chefparade: Návrat k české klasice aneb Umění dokonalé svíčkové za jeden večer

Pokud se zajímáte o vaření a gastronomii, pravděpodobně už vás neminul nějaký odborný kurz italské kuchyně, sushi nebo úpravy steaků. Co ale vyzkoušet návrat ke kořenům? Jedna z našich předních škol vaření Chefparade nabízí kurz české klasiky, který vás zavede zpátky do kuchyně vašich babiček a oživí lásku k domácí tradici. Minimálně u nás to tak fungovalo a pasta nebo mořské plody jsou na nějaký čas odsunuty z výsluní domácího vaření.
chefsparade_3Hlavním esem kurzového menu je určitě svíčková na smetaně s nadýchaným žemličkovým knedlíkem – až se s ním seznámíte blíže, kynutá klasika upadne v zapomnění, tohle je totiž o poznání chutnější, dekorativnější a navíc jednodušší varianta. Lektor Jan Rambousek, hvězdný finalista československého Masterchefa, vás naučí vše od základu, včetně výběru vhodného masa a jeho následného drezírování a špikování nebo pravidel extrasilného vývaru do základu kultovní omáčky. Pod jeho odborným vedením se naučíte všechny postupy a techniky a je už pak jen na vás, jak svou perfektní sváteční svíčkovou vyšperkujete.
chefsparade_1O poznání rychlejším jídlem, které se v kuchyni Chefparade naučíte, je vepřová krkovička na karamelizované červené cibuli se špekovým knedlíkem. Její křehkost a dokonalá souhra chutí dotažená křehkou cibulkou přesvědčí i kuchaře, kteří jinak upřednostňují práci s libovějším masem. Svůj polévkový repertoár si obohatíte o poctivou zelňačku. Ta překvapí jednoduchostí a rychlostí přípravy, ale i nezaměnitelnou sladko-slanou-kyselou chutí, díky níž možná zase na chvíli zapomenete na asijské trendy jako je miso nebo Pho.
chefsparade_2Napadá vás jako sladká tečka na závěr kurzu české kuchyně něco jiného než tradiční štrúdl? Vzhledem k časové náročnosti celého menu sice závin v Chefparade nepřipravují z taženého těsta, ale výsledek je stejně vynikající a dozvíte se i pár skvělých triků – věděli jste třeba, že těsto vám v troubě zhnědne jedině při teplotě nad 120 stupňů?
chefsparade_4Česká kuchyně v Chefparade patří mezi delší kurzy, takže se připravte na celoodpolední nebo celovečerní program se sklenkou dobrého vína ve společnosti nadšenců zapálených do kulinářského umění. Kapacita kurzu je 12 osob a pracuje se ve skupinkách po třech, takže si s sebou buď můžete vzít doprovod a užít si netradiční zážitek s někým, koho už znáte, nebo vaření pojmout jako originální příležitost k seznámení. Oceňujeme i následný servis, na svého lektora se můžete i po kurzu kdykoliv obrátit s dotazem nebo žádostí o radu, abyste své recepty dotáhli k dokonalosti. Další kurz české kuchyně se v Chefparade chystá na sobotu 20. března od 11 hodin a vyjde vás na 1590 korun. Naši zvědavost ovšem dráždí třeba i Tradiční recepty vietnamské kuchyně, plánované na 11. března.

Škola vaření Chefparade, Husitská 56, Praha 3 Tel.: +420 730 155 087, www.chefparade.cz

Více z rubriky Degustace

  • Chivas 18 má svůj stroj

    Ve světě přímo posedlém rychlostí, hledáním zkratek a okamžitým požitkem našel skotský výrobce luxusní whisky Chivas způsob, jak lidem připomenout, že...

    Jan Pešek1.11.2018
  • Grand Jour de Champagne ve znamení růstu

    Zájem o letošní XII. ročník prestižního festivalu šampaňského Grand Jour de Champagne 2018 je enormní a bez nadsázky lze říci, že...

    Jan Pešek27.10.2018
  • Hříšné chutě v klášteře: Kalina Anežka

    Oblíbený ateliér kuchařské alchymie Miroslava Kaliny změnil svou adresu. Po několika letech, kdy lákal svými téměř kultovními recepty na glazovaný telecí...

    Jan Lidmaňský24.9.2018
  • Degustační menu v Bistro Kaprova

    Oblíbené Bistro Kaprova, které najdete v nedaleko Staroměstského náměstí v Praze, připravilo pro své hosty speciální degustační večeři, jež bude průřezem...

    Libka Safr10.9.2018
  • Chřestová sezóna v Mlýnci vypukla

    Pokud jde o nejlahodnější a nejoblíbenější jarní zeleninu, určitě vítězí chřest. Jeho sezona je však bohužel krátká, začíná v dubnu a...

    Jan Pešek7.5.2018
  • Vzácná návštěva v Hergetově Cihelně

    Už příští týden, a to v úterý 10. dubna od 19 hodine, se promění prostory Hergetovy Cihelny v centrum milovníků vína....

    Jan Pešek3.4.2018
  • Kampa Park a menu vyhlížející jaro

    Oblíbený televizní MasterChef Marek Raditsch připravil ve své „domovské“ restauraci Kampa Park nové menu, které dokonale ilustruje jeho kuchařskou filozofii. Zkušený...

    Jan Pešek20.3.2018
  • Metropole České republiky ožije v květnu festivalem Praha pije víno

    I v letošním roce bude Praha opět pít víno, a to už popáté. Od 18. do 19. května 2018 se v prostorách...

    Jan Pešek13.3.2018
  • Restaurant Ungelt plánuje večeři s unikátním hostem

    Na sobotu 24.3.2018 naplánoval svatostánek chutí Ungelt v samotném srdci Prahy speciální degustační večer s vinařem Jeanem Gardiesem, jehož návštěvu lze...

    Jan Pešek4.3.2018
Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.
  • Villa Journal
    Villa journal je jediný časopis zaměřený na rezidenční bydlení a orientuje se na špičkové realizace, moderní architekturu a nadstandardní služby z této oblasti.