Sociální sítě
Nahoru

Když si whiskey hraje se sudy

Obrovský sud, kde irská whiskey teče proudem – tohle léto už to nebude jen sen. Na několika českých festivalech totiž bude stát Jameson Barrel zóna, kde si dáš panáků a koktejlů, kolik jen budeš chtít. Máš chuť na whiskey, která zrála v sudu po pivu? Nebo na whiskey se zázvorem? V největším festivalovém sudu v Evropě servírujeme vše. Warehouse at the Jameson BarrelsJameson dělá rád věci po svém, a tak se letos rozhodnul oslavit léto ve velkém. Doslova ve velkém sudu. Nikde v Evropě ještě nikdo takový neviděl. V tomhle sudu proběhne otevření dalšího sudu určeného pro slavnostní přípitek. Jestli budeš v pátek 3. června na festivalu Jamrock, nenech si tuhle Jameson slávu ujít. Nejenže budeš při tom, ale ochutnáš první whiskey na světě, která zrála v sudu po černém pivu, namícháš si svůj dokonalý Jameson Ginger koktejl, vybereš si další drinky z nejširší nabídky whiskey, která kdy na hudebním open airu byla, a možná si připiješ i se svou oblíbenou kapelou. Nestíháš Jamrock? Nevadí. Vysočina Fest a Sázava Fest budou mít svůj Jameson Barrel taky.

Největším lákadlem na menu je bezpochyby Jameson Caskmates. Jestli ti někdo někdy tvrdil, že tvrdý alkohol a pivo k sobě nepatří, tak my tě přesvědčíme o opaku. Tahle whiskey ráda hraje hru se sudy – sud, ve kterém zrála, se naplní irským stoutem a pak se opět vyprázdní, aby propůjčil svůj prostor zase whiskey. Ta během téhle fáze dozrávání získá unikátní chuť, v níž se k typické Jameson jemnosti přidává kakao, káva a karamel z černého piva. A jak voní!

Milovníci zázvoru si zase jedině v Jameson Barrel můžou namíchat svůj Jameson Ginger tak, aby měl ten ideální říz. A mohli bychom pokračovat, ale rádi tě překvapíme. Víš, že irská whiskey chutná nejlíp ve společnosti skvělé hudby a kamarádů, kteří se ničeho nebojí?

Více z rubriky Degustace

  • Předjaří v Benjaminu

    Benjamin si v předjarním čase připravil menu, které vychází především z půdních plodin. Tedy vše, co roste v zemi, například brambory,...

    Jan Pešek5.3.2020
  • Kančí hody v La Verandě

    Výtečné maso špičkové české zvěřiny v rozmanité úpravě podle různých národních receptů bude únorovým žolíkem oblíbené staroměstské restaurace La Veranda. Již...

    Jan Pešek30.12.2019
  • Listopad ve znamení nejlepšího šampaňského

    Už po třinácté se mohou všichni milovníci šampaňského a netradičních gastronomických zážitků těšit na unikátní festival Grand Jour de Champagne, který...

    Jan Pešek4.11.2019
  • Listopad ve znamení lanýžů i v restauraci Grand Cru

    Sezóna lanýžů právě vrcholí a proto Fine diningová restaurace Grand Cru, v čele s šéfkuchaři Svatoplukem Hemmerem a Sašou Pavlovičem, připravuje...

    Jan Pešek30.10.2019
  • Hon na ústřice v La Verandě

    Sezóna ústřic právě začala. A přestože milovníci těchto chuťově jedinečných mořských plodů tvrdí, že nejlepší ústřice je vždycky samotná, maximálně pokapaná...

    Jan Pešek24.10.2019
  • Pražský Benjamin v průvodci Michelin

    Restaurace Benjamin v pražských Vršovicích se dostala po pouhém roce působení do Michelinského průvodce. Utajená restaurace na nefrekventované ulici vyniká svým...

    Jan Pešek24.9.2019
  • Hergetova cihelna láká na podzim plný chutných překvapení

    Podzim plný kulinářských akcí. Oblíbená malostranská restaurace Hergetova cihelna má pro své hosty připravený pestrý podzimní program. V týdnu od 23....

    Jan Pešek23.9.2019
  • Restaurace Sia plánuje týden okořeněný chilli papričkami

    Šéfkuchař Jiří Štift z asijské restaurace Sia, která spadá do gastronomické aliance Together, a jeho tým se rozhodli navázat na úspěch...

    Jan Pešek16.9.2019
  • Il Giardino Toscano chystá večeři s michelinským šéfkuchařem

    Šéfkuchař michelinskou hvězdou ověnčené restaurace Vermeer nacházející se v amsterdamském hotelu NH Collection Barbizon Palace se chystá navštívit Prahu. Angličan Christopher...

    Jan Lidmaňský14.9.2019
Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.
  • Villa Journal
    Villa journal je jediný časopis zaměřený na rezidenční bydlení a orientuje se na špičkové realizace, moderní architekturu a nadstandardní služby z této oblasti.