Sociální sítě
Nahoru

ŠPERKOVÁ SKLIZEŇ CHANEL

e

Co může být krásnějšího a poetičtějšího, než pole plné zlatavé pšenice těsně před sklizní? Své o tom věděla i návrhářka Gabrielle Chanel známá jako Coco, která se uprostřed sklizně narodila. Každé své narozeniny 19. srpna totiž prožívala uprostřed letních dožínek ve znamení hojné sklizně a plnění sýpek. Coby dospělá žena si tento symbol hojnosti přenášela v podobě skulptur, dřevorytů i obrazů od jejího věrného přítele Salvatora Dalího do interiérů, ve kterých žila i tvořila. Pšenice byla přítomna ve všech svých formách v Gabrielleiných rezidencích, včetně jejího apartmá na Rue Cambon i v hotelu Ritz či v jejím letním domově La Pausa na jihu Francie.

d

Nová kolekce High Jewelry „Les Blés de Chanel“ šperků oslavuje vůbec poprvé tradici sklizně jako věčný symbol regenerace, hojnosti, štěstí, prosperity i nekonečné tvořivosti. Kolekce, která se skládá z 62 unikátních šperků tak slaví životní cyklus pšenice. Tyto výjimečné kousky se svým designem podobají pšeničnému poli, které tančí ve větru.

c

Jednotlivé podkolekce „Premiers Brins“, „Brins de Printemps“ a „Brins de Diamants“ vzdávají hold mladým pšeničným výhonkům, které raší už brzy na jaře. Diamanty, peridoty a akvamaríny si hrají s transparentností světla, stejně jako mladé stonky pšenice orosené jarní vláhou.

„Champ de Blé“, „Impression de Blé“ a „Blé Infini“ pak nabízí mnoho variací se stejným motivem ve vzácných vzorech a elegantních kreacích. The „Cascade d’Epi“ náhrdelník i náušnice jsou pružné a elegantně se pnou kolem těla ženy, která je nosí. Tato kolekce se tolik podobá rozkvetlé pšenici v červnu. A konečně, „Légende de Blé“ náhrdelník zobrazující majestátní pšeničný věnec z bílého zlata a diamantů, které obtéká kolem krku a oslavovat vzácné léto.

Sklizeň pak připomínají variace „moisson Ensoleillée“, „Bouquet de moisson“ a „moisson de Perles“, kde se diamanty, žluté safíry a perly vyhřívají ve zlatém světle letního slunce.

b

a

Více z rubriky Klenoty

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.