Sociální sítě
Nahoru

Příspěvek ke Dnům českého piva

Pro velký úspěch výrobní tým pivovaru ve Velkém Březně po roce – k svátku svatého Václava – opět uvařil speciální polotmavé pivo Březňák originální Märzen. Celkem ho štamgasti v celé České republice budou mít k dispozici 800 hektolitrů, tedy o 100 hektolitrů více než loni. Uvedené speciální pivo je také příspěvkem ke Dnům českého piva, které se uskuteční od 23. září do 1. října.

Michal Rouc_vrchni sladek a reditel pivovaru Velke Brezno (2)Březňák originální Märzen se vařil už v březnu. Pivovarníci tak připravili speciální druh piva, které se kdysi vařilo v březnu proto, že pozdější vyšší teploty s velkým množstvím divokých kvasnic v ovzduší by pivo znehodnotily. Po dlouhém ležení se tehdy prodávalo na podzim během pivních slavností. „Této tradici jsme zůstali věrni. Speciální polotmavé pivo jsme opravdu vařili letos v březnu, a to tradičním způsobem na dva rmuty v původní měděné varně z roku 1933. Pivo dále kvasilo v otevřených kádích na spilkách a skutečně dlouhých 150 dnů leželo ve sklepech,“ konstatoval vrchní sládek a ředitel pivovaru ve Velkém Březně Michal Rouč. Výsledkem je speciální polotmavé pivo s obsahem alkoholu 5,5 % obj. a stupňovitostí 13,2 % hm., pyšní se plnou chutí a příjemnou intenzivní hořkostí s jemnými karamelovými tóny.

MarzenOriginalBreznak-NaDrevu (2)Limitovanou edici svátečního piva vítá i manažer značky Březňák Petr Syřiště. „Naši zákazníci dlouhodobě vyhledávají sváteční speciální piva k mimořádným příležitostem. Tou je samozřejmě i oslava svátku svatého Václava. Věřím, že tento výborný speciál bude chtít ochutnat ještě více lidí než vloni,“ řekl manažer značky Březňák Petr Syřiště. Seznam všech hospod, kde se bude čepovat, zájemci najdou na webových stránkách www.breznak.cz.

Dny českého piva každoročně vyhlašuje Český svaz pivovarů a sladoven. Letos se konají už počtvrté v řadě, a to od 23. září do 1. října. Tato celonárodní akce má přilákat veřejnost k oslavám čepovaného českého piva, ukázat hrdost štamgastů k  tradičnímu nápoji a posilovat tradici českých hospod, které jsou součástí české kultury i národní identity.

Více z rubriky Degustace

  • Malbec slaví již podesáté svátek

    17. dubna se již tradičně po celém světě slaví svátek populární argentinské odrůdy Malbec. Malbec je známý pro svou temnou až...

    Jan Pešek15.4.2020
  • Předjaří v Benjaminu

    Benjamin si v předjarním čase připravil menu, které vychází především z půdních plodin. Tedy vše, co roste v zemi, například brambory,...

    Jan Pešek5.3.2020
  • Kančí hody v La Verandě

    Výtečné maso špičkové české zvěřiny v rozmanité úpravě podle různých národních receptů bude únorovým žolíkem oblíbené staroměstské restaurace La Veranda. Již...

    Jan Pešek30.12.2019
  • Listopad ve znamení nejlepšího šampaňského

    Už po třinácté se mohou všichni milovníci šampaňského a netradičních gastronomických zážitků těšit na unikátní festival Grand Jour de Champagne, který...

    Jan Pešek4.11.2019
  • Listopad ve znamení lanýžů i v restauraci Grand Cru

    Sezóna lanýžů právě vrcholí a proto Fine diningová restaurace Grand Cru, v čele s šéfkuchaři Svatoplukem Hemmerem a Sašou Pavlovičem, připravuje...

    Jan Pešek30.10.2019
  • Hon na ústřice v La Verandě

    Sezóna ústřic právě začala. A přestože milovníci těchto chuťově jedinečných mořských plodů tvrdí, že nejlepší ústřice je vždycky samotná, maximálně pokapaná...

    Jan Pešek24.10.2019
  • Pražský Benjamin v průvodci Michelin

    Restaurace Benjamin v pražských Vršovicích se dostala po pouhém roce působení do Michelinského průvodce. Utajená restaurace na nefrekventované ulici vyniká svým...

    Jan Pešek24.9.2019
  • Hergetova cihelna láká na podzim plný chutných překvapení

    Podzim plný kulinářských akcí. Oblíbená malostranská restaurace Hergetova cihelna má pro své hosty připravený pestrý podzimní program. V týdnu od 23....

    Jan Pešek23.9.2019
  • Restaurace Sia plánuje týden okořeněný chilli papričkami

    Šéfkuchař Jiří Štift z asijské restaurace Sia, která spadá do gastronomické aliance Together, a jeho tým se rozhodli navázat na úspěch...

    Jan Pešek16.9.2019
Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.
  • Villa Journal
    Villa journal je jediný časopis zaměřený na rezidenční bydlení a orientuje se na špičkové realizace, moderní architekturu a nadstandardní služby z této oblasti.