Sociální sítě
Nahoru
reklama

Příspěvek ke Dnům českého piva

Pro velký úspěch výrobní tým pivovaru ve Velkém Březně po roce – k svátku svatého Václava – opět uvařil speciální polotmavé pivo Březňák originální Märzen. Celkem ho štamgasti v celé České republice budou mít k dispozici 800 hektolitrů, tedy o 100 hektolitrů více než loni. Uvedené speciální pivo je také příspěvkem ke Dnům českého piva, které se uskuteční od 23. září do 1. října.

Michal Rouc_vrchni sladek a reditel pivovaru Velke Brezno (2)Březňák originální Märzen se vařil už v březnu. Pivovarníci tak připravili speciální druh piva, které se kdysi vařilo v březnu proto, že pozdější vyšší teploty s velkým množstvím divokých kvasnic v ovzduší by pivo znehodnotily. Po dlouhém ležení se tehdy prodávalo na podzim během pivních slavností. „Této tradici jsme zůstali věrni. Speciální polotmavé pivo jsme opravdu vařili letos v březnu, a to tradičním způsobem na dva rmuty v původní měděné varně z roku 1933. Pivo dále kvasilo v otevřených kádích na spilkách a skutečně dlouhých 150 dnů leželo ve sklepech,“ konstatoval vrchní sládek a ředitel pivovaru ve Velkém Březně Michal Rouč. Výsledkem je speciální polotmavé pivo s obsahem alkoholu 5,5 % obj. a stupňovitostí 13,2 % hm., pyšní se plnou chutí a příjemnou intenzivní hořkostí s jemnými karamelovými tóny.

MarzenOriginalBreznak-NaDrevu (2)Limitovanou edici svátečního piva vítá i manažer značky Březňák Petr Syřiště. „Naši zákazníci dlouhodobě vyhledávají sváteční speciální piva k mimořádným příležitostem. Tou je samozřejmě i oslava svátku svatého Václava. Věřím, že tento výborný speciál bude chtít ochutnat ještě více lidí než vloni,“ řekl manažer značky Březňák Petr Syřiště. Seznam všech hospod, kde se bude čepovat, zájemci najdou na webových stránkách www.breznak.cz.

Dny českého piva každoročně vyhlašuje Český svaz pivovarů a sladoven. Letos se konají už počtvrté v řadě, a to od 23. září do 1. října. Tato celonárodní akce má přilákat veřejnost k oslavám čepovaného českého piva, ukázat hrdost štamgastů k  tradičnímu nápoji a posilovat tradici českých hospod, které jsou součástí české kultury i národní identity.

Více z rubriky Degustace

  • Španělské sýry jako gastronomický poklad

    Prosluněné a životem tepající Španělsko láká k návštěvě nejen pro své blahodárné klima a příjemnou atmosféru. Za ozkoušení stojí také místní...

    Karolína Steinbergerová18.2.2022
  • Gurmánské toulky Španělskem

    Španělsko patří mezi nejdostupnější a neoblíbenější evropské destinace. A není divu. Příjemné počasí a bohatá kultura v kombinaci se skvělým jídlem...

    Karolína Steinbergerová21.10.2021
  • Benjamin opět otevírá

    Fine dining restaurace Benjamin v posledních měsících šla cestou zážitku až domů, kdy šéfkuchaři Gavin Lewis a Jakub Červenka jezdili do...

    Marek Zelený12.10.2021
  • Rakousko-uherská hostina v restauraci Augustine na Malé straně

    Vraťte se do historie a ochutnejte tradiční pokrmy podle receptů z kuchařky z roku 1905. Budete mít příležitost ochutnat německá, rakouská...

    Jan Pešek11.10.2021
  • Kulinářský Trezor šéfkuchaře Marka Fichtnera otevřel své dveře hostům

    Minulý týden se v elegantních gočárovských prostorech bývalého bankovního trezoru restaurace Červený jelen v centru Prahy začalo podávat výběrové tříchodové menu,...

    Jan Pešek4.10.2021
  • Prodlužte si léto osvěžujícím nealko drinkem Passion smash

    Letní hřejivé paprsky vystřídalo šumění barevného listí a typické počasí babího léta. Ve společnosti mocktailu Passion smash s hořko-kyselými tóny exotického...

    Karolína Steinbergerová30.9.2021
  • Květák z La Rotonde

    Restaurace La Rotonde, která se nachází pod střechou hotelu Alcron, působí velmi nenápadně. Art deco styl se prolíná celou restaurací a...

    Jan Pešek6.9.2021
  • Rolls-Royce mezi šunkami

    Sušená šunka jamón je zcela jistě jednou z nejoblíbenějších španělských pochutin. Jamón ale není jenom jeden, vaše chuťové pohárky můžete provést celou...

    Karolína Steinbergerová13.8.2021
  • Café Buddha o sedmi chodech

    Café Buddha v Norské ulici v pražských Vršovicích je vyhlášenou autentickou asijskou restaurací. Thajské duo, které tvoří babička Lucky a její...

    Marek Zelený28.7.2021
Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.