Sociální sítě
Nahoru

TOP 10 aneb co byste měli vědět o Tomu Fordovi

Fashion král, který v jednu chvíli vedl dva nejslavnější módní domy světa – Gucci a Yves Saint Laurent – stvořil své vlastní impérium na základech kultivovanosti, nadčasovosti a sebevědomí. Dnes patří mezi nejslavnější návrháře elegantní módy na světě. Muž s velkým M, vždy dokonale oblečený a s gesty elegána, patří dnes k nejvyhledávanějším americkým fashion návrhářům celebrit i podnikatelů s vytříbeným vkusem. I když vystudoval původně interiérové designérství, svůj jemnocit pro módu jednoduše nezapře.

Pánská cestovní taška z aligátoří kůže 1 012 000 Kč

1.

Psal se rok 1986 a ihned po škole se více než měsíc Ford snažil o práci u Cathy Hardwick. Návrhářka mu položila otázku, které módní návrháře má Tom nejraději a on odpověděl , že Armaniho a Chanel, a proto jej přijala. Armaniho ale Tom údajně jmenoval záměrně, protože Cathy měla celý svůj outfit sestavený z kousků od Armaniho.

Tom-Ford-Menswear-Fall-Winter-2015

2.

30 let žije Tom se svým současným manželem Richardem Buckleyem, bývalým šéfredaktorem Vogue Hommes International, kterého potkal v roce 1986.

3.

18 hodin denně prý pracoval Ford u Gucciho v plném nasazení více než pět let.

haute-couture-mind-fashion-book-tom-ford-1

4.

90% nárůst tržeb zaznamenal módní dům Gucci v letech 1995 a 1996 po sériích nových reklamních kampaní, které Tom Ford nafotil společně se slavným fotografem Mariem Testinem.

5.

1999 Ford byl ředitelem módního domu Gucci a zároveň módního domu Yves Saint Laurent.

10

Podzimní kozačky z teletiny z nové kolekce 2016, 43 900 Kč

6.

100 000 000 000 Kč měl údajně hodnotu Fordův podíl u Gucciho, když se Tom v roce 2004 konečně rozhodl definitivně odejít.

7.

2006 spatřila světlo světa první autorská kolekce pánského oblečení, brýlí, doplňků a kosmetiky Tom Ford.

8.

3x denně se Tom Ford oddává horké koupeli. Proslýchá se dokonce, že ve dnech, kdy je vystaven přílišnému stresu, navštěvuje slavný návrhář koupelnu i každou hodinu. Souvisí to s jeho obsedantně kompulzivní poruchou chování.

9.

45 000 Kč (1800 $) prý v průměru utratí každý zákazník, který se rozhodne odnést si něco z butiků Toma Forda.

10.

66. benátský filmový festival, rok 1999. Světlo světa spatřilo psychologické drama, Fordův režijní debut Single man v hlavní roli s Colinem Firthem a Julianne Moore, jemuž byl předlohou stejnojmenný román Christophera Isherwooda. Dlouho očekávaný další filmařský počin Toma Forda, thriller Nocturnal Animals, přijde do kin 18. listopadu.

TF_PRIVATE_TOM_LOGO_4

Více z rubriky iLuxus

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.