Sociální sítě
Nahoru

Raw strava má zelenou!

web_DSC_7929

Vnitřní očista prospěje tělu kdykoli, po opulentním zakončení roku však bývá obzvláště žádoucí. Pokud jste to letos s bujarými oslavami trochu přehnali a nyní hledáte vhodnou inspiraci, jak začít znovu a lépe, zkuste čerstvé zeleninové šťávy. S nápojem „brčálové“ barvy lze potkat slavné ženy i muže, mimo jiné Anne Hathaway, Colina Farrella, Drew Barrymore či Jessicu Albu. Původně oranžové džusy složené především z exotických plodin nahradila zdravá zeleň prozaického zelí, salátu a další listové zeleniny, okurek a jablek. Propagátoři zeleného detoxu slibují všem svým následovatelům zdravé vlasy, nehty, pleť, úbytek váhy a celkové ozdravění díky vitaminové a vlákninové bombě, která dokonale vyživí buňky.

web_salad-1603608_1920

Mnoho známých tváří sází také na detoxikaci pomocí syrové stravy. Nechybí mezi nimi například Demi Moore, Beyoncé, Nathalie Portman, Uma Thurman či Donna Karan. V čem spočívá její tajemství? Stejně jako jiný detox zbaví tělo škodlivin, jež se v něm usazují po konzumaci alkoholu, kávy, konzervovaných a barvených potravin. Spolu se škodlivinami zmizí i přebytečná kila, zlepší se stav pleti, nehtů a vlasů. Základem je volba přírodních veganských potravin, které nesmějí být vystaveny teplotě přesahující 42 °C, protože poté se už ničí všechny prospěšné enzymy. Nic ze živočišné říše nemá do této diety přístup. Základem stravy je ovoce, zelenina, neupravené ořechy a semínka.

Neodpustíme si jednu důležitou radu na závěr: než se pustíte do jakýchkoliv změn, raději proberte zásahy do jídelníčku s prověřeným odborníkem! Vyhnete se tak nežádoucímu jo-jo efektu i dalším možným komplikacím.

 

Více z rubriky Zdraví a krása

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.