Sociální sítě
Nahoru

Hotel Fairmont – Baku jako na dlani.

Hlavní město Ázerbajdžánu – Baku má na svém kontě hned několik „NEJ“. Je to největší přístav na břehu Kaspického moře a zároveň jediné hlavní město, které leží pod úrovní hladiny moře. Jako první v Ázerbajdžánu si zde otevřela pobočku firma Lamborghini v populární Nizami Street patřící mezi nejdražší ulice na světě.

Pokud chcete strávit několik dní v této pulsující metropoli, nejlepší volbou je kanadský hotelový řetězec Fairmont. Sídlí totiž v nejvyšším mrakodrapu Ázerbajdžánského hlavního města – Flame Towers. Výšku věží umocňuje i to, že byly vystavěny na vrcholku kopce, a tak jsou vskutku nepřehlédnutelnou dominantou Baku. Z hotelu, který je umístěný v severní části moderního komplexu můžete obdivovat rušný přístav, výhledy na kaspické moře nebo historickou část starého města, které je zapsané na seznamu dědictví UNESCO.

Kromě 318 luxusních pokojů, najdete ve Fairmontu několik barů, restaurací a bister s vynikající kuchyní z celého světa nebo reprezentativní business prostory určené pro meetingy a konference té nejnáročnější klientely. Prostorů hotelu využili i organizátoři akce Firma roku. Hlavní ocenění pro rok 2013 si zde převzala významná národní firma Financial Chain Corporation, zabývající se vedením účetnictví a souvisejícím právem.

I přes atraktivitu lokality hotel nezapomíná na svou hlavní zásadu, kterou je výjimečný zákaznický servis. „Chápeme, že i ta nejlepší lokalita by byla bezcenná bez skvělého zákaznického servisu. Ve Fairmontu se proto snažíme každému hostovi nabídnout vřelé přijetí. Je pro nás důležité, aby se u nás každý cítil výjimečně a našim hostům bylo jasné, jak moc si jich vážíme.“

O každého zákazníka, který do hotelu přijede autem, se ihned postará jeden ze zaměstnanců, který mu auto bezpečně zaparkuje. Samozřejmostí je otevření dveří, nápoj na uvítanou a donáška zavazadel až na pokoj. Na recepci si můžete vybrat, po jakém výhledu toužíte. Většina hostů volí výhled na moře a nikdy neusínající přístav, ale můžete si zvolit i pokoj s výhledem na uličky starého města a dávné mešity. V luxusních pokojích jsou standardem mramorová vana, psací stůl, plazmová televize a samozřejmě pohodlná postel s vybranými lůžkovinami i povlečením. Donáška nápojů a jídel na pokoj jsou k dispozici 24 hodin denně.

Kromě toho hotel nabízí několik restaurací a bister, kde si můžete objednat jídla z kuchyní celého světa. Kuchaři hotelu Fairmont si samozřejmě umí poradit i se speciálními dietami. Připraví vám bez problémů raw, veganský nebo makrobiotický jídelníček. Pokud jste milovníci středomořské kuchyně, navštivte určitě restauraci v hotelovém lobby. Speciality z plodů moře dochucené místním kořením připravují kuchaři přímo před očima hostů, což ještě umocní už tak výjimečný gastronomický zážitek.

Po výtečném obědě se můžete ponořit do hlubokého relaxu v ESPA spa – jediném spa této luxusní značky v Ázerbajdžánu. Odpočívat můžete buďto aktivně při józe či fitness nebo si naopak můžete zvolit relaxaci v podobě masáže nebo návštěvy v Hammanu – tradičních tureckých lázních – největších v regionu. Rozhodně věnujte část své návštěvy odpočinku na slunné terase u venkovního bazénu, který je vykládaný nádhernou bílou mozaikou. Můžete od něj pozorovat klidné moře, které se se zapadajícím sluncem zbarvuje do červena.

Pokud jste po celém dni stále plní sil, rozhodně se vydejte do ulic dvoumiliónové metropole. Baku patří mezi deset měst na světě s nejlepším nočním životem! Jestli máte chuť spíše na klidnější večer, ale rádi byste si nechali namíchat nějaký dobrý koktejl, navštivte Nur bar, který je součástí Fairmontu.

A nic vám ani nebrání zůstat na pokoji a spokojit se s výhledem na sousední Flame Towers – teď v noci rozsvícené v barvě ohně. Spolu s výhledem na rušnou metropoli je to nádherný zážitek, stejně jako celý pobyt v hotelu Fairmont.

Tento článek je reklamním sdělením

Více z rubriky Travel

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.