Sociální sítě
Nahoru
reklama

Degustace v japonském stylu: Spices

Neuvěřitelné dokonalé a do posledního detailu promyšlené dílenské zpracování je pro prémiové japonské značky samozřejmostí. V první řadě musí být vždy dosažená kvalita, až poté následuje avantgardní pojetí, které umožní vybočit. Dodržet pravidla a až poté je začít porušovat – jak je to prosté. Právě fúze definovaných konvencí a novodobého přístupu dala vyniknout takovým ikonám, jako je módní guru Issey Miyake, horologická perla Grand Seiko a nebo architektonický skvost na čtyřech kolech Lexus. A ačkoli aerodynamiku jeho uhrančivých kreací zdánlivě rozbíjejí futuristické křivky masky chladiče, je ztělesněným důkazem skutečnosti, že inženýři ze Země vycházejícího slunce si na sebemenších detailech potrpí. Na jejich přístup si ale musí přijít každý sám a buď se s ním ztotožnit a nebo…

Spices_SeikoWatchCzech_2Stejně tak je to i v japonské kuchyni, které se právě nyní věnuje prvotřídní šéfkuchař Julius Surmaj. Jeho královstvím se stala jedinečná restaurace Spices na Malé Straně, jejíž malebné renesanční prostory sice velmi často využívají hosté pětihvězdičkového Hotelu Mandarin Oriental, jsou však i útočištěm náročných gurmetů prahnoucích po asijských chutích. Právě pro ně vzniklo také speciální menu označené jako Sushi Festival, které přilákalo nejenom nás, ale také tvůrce instagramového účtu @SeikoWatchCzech.

Spices_SeikoWatchCzech_3Mnoho sběratelů japonských hodinek Seiko se v průběhu ukojování svých horologických vášní začalo věnovat také dalším artefaktům a kultuře. Kromě filmů, obrazů a samozřejmě samurajských mečů, tedy katan, tak přišla na řadu také japonská kuchyně a alkohol“ svěřuje se Vojtěch Pospíšil, jeden ze správců fanouškovského účtu Seiko. „Opravdoví nadšenci se rádi nechají zlákat produkcí značek whisky, jako je Nikka nebo třeba Hibiki, stejně jako vědí, kam na kvalitní sushi“ dodává.

Spices_SeikoWatchCzechSushi Festival startuje skvělou polévkou Osuimono z rybího vývaru, jehož intenzitu vyvažuje jemné tofu, od přírody mírně slaná mušle sv. Jakuba a čerstvá jarní cibulka. Její jemná chuť je skvělým startem k dalším chodům, jako je například selekce tempury z mořských plodů a zeleniny, případně se dá rovnou přejí ta některý ze sushi setů. Tím zcela jistě nejzajímavějším je Tokyo set imponující svou variabilitou a pestrostí chutí. Přirozeně je také největší. Klasické rolky hosomaki a uramaki esteticky i chuťově dotváří lahodné nigiri z lososa, tuňáka, makrely, chobotnice a chuťově jedinečného úhoře, přičemž nechybí ani kaviár z lososa a tradiční Tamago vaječná omeleta. Sladkou tečkou je pak Yuzu sorbet flambovaný saké jenž je na talíři párován s malinovou omáčkou a japonským medem.

Spices restaurant & bar by rozhodně měla rozšířit portfolio bonvivány vybíraných restaurací a to nejenom v průběhu hektického dne s obchodními partnery, ale také v poklidném času života soukromého. Vždyť venkovní terasa a přicházející léto jsou unikátní fúzí.

Více z rubriky Degustace

  • Španělské sýry jako gastronomický poklad

    Prosluněné a životem tepající Španělsko láká k návštěvě nejen pro své blahodárné klima a příjemnou atmosféru. Za ozkoušení stojí také místní...

    Karolína Steinbergerová18.2.2022
  • Gurmánské toulky Španělskem

    Španělsko patří mezi nejdostupnější a neoblíbenější evropské destinace. A není divu. Příjemné počasí a bohatá kultura v kombinaci se skvělým jídlem...

    Karolína Steinbergerová21.10.2021
  • Benjamin opět otevírá

    Fine dining restaurace Benjamin v posledních měsících šla cestou zážitku až domů, kdy šéfkuchaři Gavin Lewis a Jakub Červenka jezdili do...

    Marek Zelený12.10.2021
  • Rakousko-uherská hostina v restauraci Augustine na Malé straně

    Vraťte se do historie a ochutnejte tradiční pokrmy podle receptů z kuchařky z roku 1905. Budete mít příležitost ochutnat německá, rakouská...

    Jan Pešek11.10.2021
  • Kulinářský Trezor šéfkuchaře Marka Fichtnera otevřel své dveře hostům

    Minulý týden se v elegantních gočárovských prostorech bývalého bankovního trezoru restaurace Červený jelen v centru Prahy začalo podávat výběrové tříchodové menu,...

    Jan Pešek4.10.2021
  • Prodlužte si léto osvěžujícím nealko drinkem Passion smash

    Letní hřejivé paprsky vystřídalo šumění barevného listí a typické počasí babího léta. Ve společnosti mocktailu Passion smash s hořko-kyselými tóny exotického...

    Karolína Steinbergerová30.9.2021
  • Květák z La Rotonde

    Restaurace La Rotonde, která se nachází pod střechou hotelu Alcron, působí velmi nenápadně. Art deco styl se prolíná celou restaurací a...

    Jan Pešek6.9.2021
  • Rolls-Royce mezi šunkami

    Sušená šunka jamón je zcela jistě jednou z nejoblíbenějších španělských pochutin. Jamón ale není jenom jeden, vaše chuťové pohárky můžete provést celou...

    Karolína Steinbergerová13.8.2021
  • Café Buddha o sedmi chodech

    Café Buddha v Norské ulici v pražských Vršovicích je vyhlášenou autentickou asijskou restaurací. Thajské duo, které tvoří babička Lucky a její...

    Marek Zelený28.7.2021
Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.