Sociální sítě
Nahoru

Degustace v japonském stylu: Spices

Neuvěřitelné dokonalé a do posledního detailu promyšlené dílenské zpracování je pro prémiové japonské značky samozřejmostí. V první řadě musí být vždy dosažená kvalita, až poté následuje avantgardní pojetí, které umožní vybočit. Dodržet pravidla a až poté je začít porušovat – jak je to prosté. Právě fúze definovaných konvencí a novodobého přístupu dala vyniknout takovým ikonám, jako je módní guru Issey Miyake, horologická perla Grand Seiko a nebo architektonický skvost na čtyřech kolech Lexus. A ačkoli aerodynamiku jeho uhrančivých kreací zdánlivě rozbíjejí futuristické křivky masky chladiče, je ztělesněným důkazem skutečnosti, že inženýři ze Země vycházejícího slunce si na sebemenších detailech potrpí. Na jejich přístup si ale musí přijít každý sám a buď se s ním ztotožnit a nebo…

Spices_SeikoWatchCzech_2Stejně tak je to i v japonské kuchyni, které se právě nyní věnuje prvotřídní šéfkuchař Julius Surmaj. Jeho královstvím se stala jedinečná restaurace Spices na Malé Straně, jejíž malebné renesanční prostory sice velmi často využívají hosté pětihvězdičkového Hotelu Mandarin Oriental, jsou však i útočištěm náročných gurmetů prahnoucích po asijských chutích. Právě pro ně vzniklo také speciální menu označené jako Sushi Festival, které přilákalo nejenom nás, ale také tvůrce instagramového účtu @SeikoWatchCzech.

Spices_SeikoWatchCzech_3Mnoho sběratelů japonských hodinek Seiko se v průběhu ukojování svých horologických vášní začalo věnovat také dalším artefaktům a kultuře. Kromě filmů, obrazů a samozřejmě samurajských mečů, tedy katan, tak přišla na řadu také japonská kuchyně a alkohol“ svěřuje se Vojtěch Pospíšil, jeden ze správců fanouškovského účtu Seiko. „Opravdoví nadšenci se rádi nechají zlákat produkcí značek whisky, jako je Nikka nebo třeba Hibiki, stejně jako vědí, kam na kvalitní sushi“ dodává.

Spices_SeikoWatchCzechSushi Festival startuje skvělou polévkou Osuimono z rybího vývaru, jehož intenzitu vyvažuje jemné tofu, od přírody mírně slaná mušle sv. Jakuba a čerstvá jarní cibulka. Její jemná chuť je skvělým startem k dalším chodům, jako je například selekce tempury z mořských plodů a zeleniny, případně se dá rovnou přejí ta některý ze sushi setů. Tím zcela jistě nejzajímavějším je Tokyo set imponující svou variabilitou a pestrostí chutí. Přirozeně je také největší. Klasické rolky hosomaki a uramaki esteticky i chuťově dotváří lahodné nigiri z lososa, tuňáka, makrely, chobotnice a chuťově jedinečného úhoře, přičemž nechybí ani kaviár z lososa a tradiční Tamago vaječná omeleta. Sladkou tečkou je pak Yuzu sorbet flambovaný saké jenž je na talíři párován s malinovou omáčkou a japonským medem.

Spices restaurant & bar by rozhodně měla rozšířit portfolio bonvivány vybíraných restaurací a to nejenom v průběhu hektického dne s obchodními partnery, ale také v poklidném času života soukromého. Vždyť venkovní terasa a přicházející léto jsou unikátní fúzí.

Více z rubriky Degustace

  • Jarní překvapení restaurace Triton: Steak od umělé inteligence

    Z krápníkové jeskyně do umělého mozku. Zažijte gastronomické dobrodružství, které překračuje hranice minulosti a vstupuje do zářivého světa budoucnosti. Restaurace Triton...

    Marek Zelený25.3.2024
  • Deer s novým kreativním menu

    Vyhlášená restaurace Deer v historickém centru Prahy představuje nové menu. Šéfkuchař Lubomír Dolejš opět nezklamal a menu pošoupl opět výše. Je...

    Marek Zelený18.3.2024
  • Vítězka Bocuse d’Or Léa Linster v Trezoru Špork

    V Trezoru Špork, který je součástí restaurace Červený Jelen, proběhlo v minulém týdnu další pokračování seriálu gastronomických událostí se světovou špičkou...

    Marek Zelený11.3.2024
  • Gastronomická show jara proběhne už 11. března

    V holešovické restauraci PRU58 se 11.3. od 18 hodin uskuteční gastronomická show jara. Collaboration akce spojí 3 kuchařské osobnosti, a to...

    Jan Pešek6.3.2024
  • Nebeské menu připraví Patrik Bečvář

    Zážitkově gastronomická atrakce Večeře v oblacích už patří k podzimní Praze stejně jako Karlův most či Pražský hrad. Oběd či večeře...

    Marek Zelený6.2.2024
  • Gregův speciální večer v Pru58

    V úterý 14. listopadu 2023 od 18:30 se uskuteční ojedinělá degustační večeře v podání australského šéfkuchaře Grega Haynese v PRU58. Speciální...

    Marek Zelený8.11.2023
  • Champagne Festival v hotelu The Mozart Prague

    Hotel The Mozart Prague se pyšní svou účastí na prestižním Champagne Festivalu Grand Jour de Champagne, který se bude konat od...

    Jan Pešek3.11.2023
  • Štěpánova degustace

    Nejrozkvetlejší restaurace PRU58 v pražských Holešovicích představila své nové večerní menu. Stojí za ním executive chef a majitel v jedné osobě...

    Jan Pešek30.10.2023
  • Speciality v restauraci Triton opět překračují hranice možného

    Nové podzimní menu zážitkové restaurace Triton, ukryté v kouzelné secesní jeskyni pod Václavským náměstím, opět překračuje hranice běžného a možného. Ambiciózní...

    Marek Zelený21.9.2023
Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.