Sociální sítě
Nahoru

Místo přechodného spočinutí…

07c_Dornbracht_Transitional Style

Přemýšlíte-li stále o rekonstrukci koupelny, nasměrujte své uvažovaní zcela jiným směrem. Novinka inspirovaná designovým trendem v utváření interiérů „Transitional Style“, prémiová designová armatura Vaia společnosti Dornbracht, se vyznačuje elegantním a zároveň progresivním designem. Ve spolupráci s přední architektonickou společností Neri&Hu Dornbracht vytvořil koupelnu tak výjimečnou, že vás doslova uhrane. Ve stylu Transitional orientovaného na maximální užívání ztělesňuje novinka Vaia měkkost a vyváženost: Její filigránský výtok se chápe klasického tvaru a převádí jej do nové, otevřené siluety. Taktéž klasicky působící rukojeti – k dostání jako křížové rukojeti nebo páčky – spojují geometrické s měkkými konturami. Kónické rozety navíc vytváří velmi jemný přechod k umyvadlu. Tímto způsobem se tak Vaia stejnou měrou pojí v tradiční a moderní architektuře koupelny – jakož i v takové, kde se ve smyslu přechodového stylu spojují elementy různých světů.

07a_Dornbracht_Transitional Style

Architekti Lyndon Neri a Rossana Hu z Neri&Hu se ve své interpretace chopili stylu Transitional Style v jeho původním slova smyslu a utváří koupelnu jako přechodový prostor, jako místo přechodného spočinutí a regenerace. „Představujeme si fiktivní místo, dům, který obývají dva charaktery: introvert a extrovert“, říká Lyndon Neri. „Každodenní rituály života jsou oslavovány a vyzdvihovány na místo ceremonie.“ Z tohoto konceptu bylo umyvadlo v koupelnové architektuře pojato jako centrální místo pro komunikaci a setkávání. Dvě armatury – nástěnná a stojánková – jsou zde umístěny jako partneři v dialogu, zatímco spodek umyvadla kopíruje tvar křížových úchytů série Vaia. Transitorní charakter koupelnové architektury, hra mezi vnějším a vnitřním prostorem, je zdůrazněn použitím protikladných tvarů a materiálů. Mramor v kombinaci s betonem, bronzem a zlatem kontrastují se dřevem, což zároveň odkazuje na asijský vliv. Zkuste se tedy na chvíli oprostit od tradičního pojetí koupelen, na jaké jsme zvyklí a otevřete mysl krásnu…

07b_Dornbracht_Transitional Style

Více z rubriky Bydlení

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.