Až se budete pohybovat v okolí Pařížské, udělejte si zastávku v Bílkově ulici, kde sídlí legendární Mansson´s Bakery. Kromě jedinečného chleba, jemuž zůstanete už navždy věrni, tu na vás čeká plno lahodných sladkých i slaných překvapení. V útulném obchodě s kavárnou a letní předzahrádkou denně vám nabídnou čerstvé sendviče, saláty a vynikající dánské zákusky. Ať už ochutnáte cokoliv, bude to s velkou pravděpodobností bezkonkurenční – ne nadarmo dodává majitel prosperující pekárny, dánský cukrář Lars Ferdinand Mansson, svá voňavá díla těm nejvyhlášenějším hotelům a restauracím.
Manssonovi, do jejichž chleba se během pobytu v Praze zamilovala i Sharon Stone, pečou kromě dánských specialit například francouzský nebo bílý italský chléb s olivovým olejem, chléb ovocno-ořechový či s houbami a pečivo se sušenými rajčaty nebo olivami a rozmarýnem. K absolutním bestsellerům však patří tmavý žitný Rye Bread s dýňovými semínky nebo slunečnicovými semínky a sezamem, k dalším specialitám podniku se řadí pečivo zcela bez mouky. Najdete v něm pouze semínka doplněná mandlemi nebo brusinkami a sušenými meruňkami. Úplnou novinkou jsou mini verze Rye Breadů, které skvěle zasytí a navíc jsou velmi zdravé. Kontakt: www.mansson-bakery.com