Sociální sítě
Nahoru

Opulence ve stylu art deco

Pokud bychom měli možnost se do nějakého hotelu nastěhovat natrvalo, volba by jednoznačně padla na londýnský Blakes. Právě on totiž ztělesňuje všechno, co od tohoto typu hotelu očekáváte. Jednotlivé pokoje jsou natolik jiné, že nikdy nemáte šanci stát se obětí vizuální nudy. Tohle místo k vám zkrátka promlouvá od první chvíle, kdy do něj vkročíte…

HyperFocal: 0

A co jaksi mimoděk slibuje, zároveň i briskně plní. Cítíte se tu tak trochu jako filmová hvězda, což možná souvisí s tím, že hotel založila bývalá herečka – dnes úspěšná interiérová návrhářka – Anouska Hempel. Ta se do na tehdejší dobu odvážného počinu pustila již v roce 1978. Od té chvíle se Blakes stal místem, který láká především příznivce lehce nekonvenčního životního stylu s dokonale vyvinutým estetickým cítěním.

web_05 Signature Suite - Corfu - front 505 - Copy - Copy

K hlavní highligtům patří zejména místní signature suites pojmenovaná nejen po význačných cestovatelských destinacích, která se svou nevšední krásou doslova přetahují o vaši přízeň a pozornost. Příznivce něžné smyslnosti a světlých odstínů jistě nadchne Corfu Suite s vysokými stropy a ručně malovanými bílými podlahami. Při pohledu na obří postel zahalenou do vzdušných závěsů asi nikoho nepřekvapí, že se často ocitá v hledáčku novomanželů.

web_03 Directors Double - Romantic Fourposter - bed

Okouzlující design však nabízí také o poznání tmavší Prague Suite či mystické Library Suite. Legendární je i hotelová zahrada, která nese podpis známého britského módního návrháře Matthewa Williamsona. Spočinout tu můžete v originálním proskleném altánku připomínajícím ptačí klec a díky obřím kapradinám a tropickým rostlinám hravě zapomenete, že se nacházíte uprostřed rušného velkoměsta. Více na: www.blakeshotels.com

web_BlaksMWilliamson_Robin Gautier

 

Více z rubriky Travel

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.