Valentýn je známý jako svátek lásky již celá staletí. Pro její oslavy existuje spousta symbolů, ale jedním z hlavních jsou bezpochyby jahody. Oblíbeným rituálem nejen zamilovaných je pak házení čerstvých plodů do sklenice šumivého vína.
Vizovičtí mistři destilatéři si však tento zvyk poupravili po svém a napadlo je ty nejkvalitnější jahody z jižní Moravy vypálit a nabízet jako výtečnou Jelínkovu jahodovici. Zamilovanou pálenku připravují také ze šťavnatých malin nebo se sladkým českým medem. S Hruškovicí Williams mají dokonce i vlastní láskyplný rituál – rituál s hruškou.
Jahodovice je nasládlá, jemná a křišťálově čirá pálenka. Rudolf Jelínek jí vyrábí z čerstvých a šťavnatých plodů odrůdy Senga Sengana, která je považována za královnu jahod. Jahody zrají na jižních stráních vizovických kopců, kde získávají svojí sytou rudou barvu a sladkou chuť. Pálenku z jahod si nejlépe vychutnáme ledově vychlazenou, protože při nízkých teplotách nejvíce vynikne její ovocná chuť.
Hruškovice Williams je čirá 42% pálenka s jemnou ovocnou chutí a dlouhým doznívajícím hruškovým tónem. Prvotřídní jednodruhovou pálenku vyrábí Rudolf Jelínek tradiční vícestupňovou destilací vyzrálých hrušek Williams přímo v Chile. K dokonalému snoubení vůní i chutí dochází při převozu lodí přes oceán. Při houpání lodi ve vlnách totiž dochází k promíchávání destilátu, což způsobuje jeho zakulacení. Hruškovici naléváme mírně vychlazenou. Coby destilát letního ovoce plně rozvine svoji vůni a chuť za nižších teplot než například slivovice.
Pálenka z malin vás upoutá svou výraznou ovocnou chutí a vůní čerstvě natrhaných malin. Tato pálenka z bobulí, které najdeme snad na každé české zahradě, se vyrábí průtahovou destilací malinového macerátu. Maliny jsou macerovány po přesně určenou dobu a výsledná pálenka je tak chutí i vůní věrná ovoci, po kterém nese své jméno. Přeneste se s malinovicí do teplého léta a užijte si výjimečné chvíle, při kterých se pro vás zastaví čas.
Medově jemný likér Bohemia Honey v sobě snoubí chuť pravé tříleté slivovice s chutí a vůní lipového medu. Základem likéru je jemná, třikrát destilovaná švestková pálenka. Přidáním lipového medu a jeho dlouhodobou macerací získává likér zlatavou barvu, jemně nasládlou chuť a medovou vůni. Bohemia Honey je čistě přírodní likér. Na výrobu jednoho litru bylo použito 130 gramů medu. Tomuto likéru od včeliček nejvíce sluší led, proto na něm rozhodně nešetřete.