Sociální sítě
Nahoru

Svátek gastronomie v Mikulově již podeváté

Rezervujte si v diáři první červnový víkend. V malebném Mikulově se totiž koná prestižní Gourmet festival. A ani se nechce věřit, že letošní ročník bude již devátý. Do bílého města na hranicích s Rakouskem přijedou na víkend od 1. do 3. června kuchařské hvězdy z národního týmu  AKC ČR, kteří působí v nejlepších českých restauracích, jako je La Veranda, Francozská restaurace v Obecním domě, Avantgarde či Eska, tedy Jan Horký, Martin Svatek, Miroslav Husák, Petr Vlásek, Jaroslav Kozdělka, Patrik Bečvář a Radek David.

MGF 2018 6 foto Petr VlasekKaždý z nich připraví speciální degustační menu, které odpovídá zvolenému tématu festivalu. Tím je v tomto roce vzpomínka na Leopolda Ignáce Josefa knížete z Ditrichštejna, pátého majitele Mikulova, nositele Řádu zlatého rouna a nejvyššího štolbu císaře Josefa I.

MGF 2018 3 foto Patrik BecvarLeopold podnikl společně se svým bratrem Walterem Xaverem kavalírskou cestu po Francii a Itálii, kde vedle mnohých krás poznal také vytříbenou kuchyni. A právě zde – tedy v italské a francouzské kuchyni z přelomu 17. a 18. století – se inspirovali naši šéfkuchaři při přípravě svých originálních pokrmů. Unikátní speciality, které můžete ochutnat pouze v rámci mikulovského Gurmet festivalu, již tradičně doplní vína z Bio vinařství Víno Marcinčák a Vinařství Volařík.

WP_20140112_10_58_46_Pro

Více z rubriky Gastro

  • Do Špindlerova Mlýna přiletěla Soyka

    Sázka na kvalitu, špičkový design a parádní kuchyni. Takové jsou hlavní přednosti nového hotelu Soyka, který byl na začátku září otevřen...

    Marek Zelený29.9.2020
  • Morais Rocha Wines na tuzemském trhu

    Region Vidigueira na první pohled nepatří v Portugalsku zrovna k těm turisticky nejpopulárnějším. Je to dáno polohou ve středu zemně, a...

    Jan Pešek23.9.2020
  • Dvě tuny mušlí pro zákazníky Rohlik.cz

    Rohlik.cz se i letos stal součástí akce Prague Mussel Week a nabídne zákazníkům mušle za exkluzivní cenu s 50% slevou jak...

    Jan Pešek17.9.2020
  • Týden ledové čokolády

    Týden ledové čokolády aneb čokoládová zmrzlina osmkrát jinak. Taková je náplň unikátní akce cukrárny Pietro Gelato, která se uskuteční v týdnu...

    Jan Pešek7.9.2020
  • Místo, které si získá vaše srdce…

    Jakmile jednou překročíte práh zámeckého hotelu Château Šanov, už nikdy nebudete chtít odejít. Nadchne vás nejen okouzlující spa a výtečná kuchyně,...

    Aneta Bartoníková2.9.2020
  • „Víkend s vraždou“ na Chateau Herálec

    Pětihvězdičkový butikový hotel Chateau Herálec na Vysočině připravil hned několik speciálních nabídek pro nadcházející období. Se svým speciálním balíčkem chtějí oslovit...

    Marek Zelený1.9.2020
  • U Prince sází na řemeslo a kvalitu

    Žádné průmyslové produkty, vše poctivé a domácí, řemeslně připravené. Taková je filozofie restaurace U Prince, která díky fantastické lokaci patří k...

    Jan Pešek26.8.2020
  • Umění servírování v jednom momentu

    Oficiálním drinkem dvaadvacátého Designbloku, největšího tuzemského festivalu designu a módy, bude letos britský gin Tanqueray. Jeho kvality návštěvníci ocení od 7....

    Jan Pešek25.8.2020
  • Večerní brunche se vrací

    Přes léto v hotelu Alcron, přesněji v restauraci La Rotonde, probíhají oblíbené víkendové brunche. Navíc do konce srpna platí akce 4+1,...

    Marek Zelený13.8.2020
Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.
  • Villa Journal
    Villa journal je jediný časopis zaměřený na rezidenční bydlení a orientuje se na špičkové realizace, moderní architekturu a nadstandardní služby z této oblasti.