Sociální sítě
Nahoru

Svátek gastronomie v Mikulově již podeváté

Rezervujte si v diáři první červnový víkend. V malebném Mikulově se totiž koná prestižní Gourmet festival. A ani se nechce věřit, že letošní ročník bude již devátý. Do bílého města na hranicích s Rakouskem přijedou na víkend od 1. do 3. června kuchařské hvězdy z národního týmu  AKC ČR, kteří působí v nejlepších českých restauracích, jako je La Veranda, Francozská restaurace v Obecním domě, Avantgarde či Eska, tedy Jan Horký, Martin Svatek, Miroslav Husák, Petr Vlásek, Jaroslav Kozdělka, Patrik Bečvář a Radek David.

MGF 2018 6 foto Petr VlasekKaždý z nich připraví speciální degustační menu, které odpovídá zvolenému tématu festivalu. Tím je v tomto roce vzpomínka na Leopolda Ignáce Josefa knížete z Ditrichštejna, pátého majitele Mikulova, nositele Řádu zlatého rouna a nejvyššího štolbu císaře Josefa I.

MGF 2018 3 foto Patrik BecvarLeopold podnikl společně se svým bratrem Walterem Xaverem kavalírskou cestu po Francii a Itálii, kde vedle mnohých krás poznal také vytříbenou kuchyni. A právě zde – tedy v italské a francouzské kuchyni z přelomu 17. a 18. století – se inspirovali naši šéfkuchaři při přípravě svých originálních pokrmů. Unikátní speciality, které můžete ochutnat pouze v rámci mikulovského Gurmet festivalu, již tradičně doplní vína z Bio vinařství Víno Marcinčák a Vinařství Volařík.

WP_20140112_10_58_46_Pro

Více z rubriky Gastro

  • Tam, kde si vinaři i rybáři přijdou na své

    V srdci vinařské oblasti jižní Moravy a jen kousek od jezera Velký Bílovec naleznete útulný family friendly hotel Akademie Velké Bílovice....

    Marek Zelený9.5.2019
  • Restaurace Nota Bene výrazně dospěla

    Nota Bene bylo založeno začátkem roku 2012. Zpočátku v páru s vlastním mini pivovarem. Nota Bene v průběhu let dospívalo a...

    Jan Pešek3.5.2019
  • Vapiano s novým letní menu a cuketovým zoodles

    Slunce budiž pochváleno – a nové, odlehčené menu, které spolu s ním právě přichází do Vapiana, také. Je velmi svěží, je...

    Jan Pešek3.5.2019
  • La dolce vita: Divinis

    Temperament italské kuchyně dokáže odbourat anonymitu. Nevěříte? Stačí na chvilku zabloudit ve spletitém labyrintu cest staré Prahy a zavítat do jedné...

    Jan Lidmaňský1.5.2019
  • Svěží menu v Babiččině zahradě

    Pestrou kolekci precizně dotažených novinek připravil pro své hosty šéfkuchař průhonické restaurace Babiččina zahrada Michal Šorf. Na novém menu zaujmou především...

    Jan Pešek1.5.2019
  • Be Bop Bar: Nová chuť dálek

    Be Bop Bar v hotelu Alcron přináší nové signature drinky a novinky mezi raritními lahvemi. Není to jen o novinkách, ale...

    Jan Pešek30.4.2019
  • Fata Morgána i v Karlových Varech

    Skupina ubytovacích zařízení Revelton se v těchto dnech rozrostla o další apartmánový dům. Revelton Suites Karlovy Vary a Revelton Studios Františkovy...

    Marek Zelený27.4.2019
  • Meet point nedaleko Václaváku

    Restaurace La Rotonde v hotelu Alcron nabízí týdenní menu, které láká široké okolí k obědům. Nově nemusí host volit celé menu...

    Jan Pešek25.4.2019
  • Alcron na skok v populárním Taru

    Ve vyhlášené restauraci Alcron vládne head chef Jakub Černý a ten se rozhodl nejen chuťově obohatit menu, ale také restauraci Alcron...

    Marek Zelený15.4.2019
Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.
  • Villa Journal
    Villa journal je jediný časopis zaměřený na rezidenční bydlení a orientuje se na špičkové realizace, moderní architekturu a nadstandardní služby z této oblasti.