Sociální sítě
Nahoru

Svátek gastronomie v Mikulově již podeváté

Rezervujte si v diáři první červnový víkend. V malebném Mikulově se totiž koná prestižní Gourmet festival. A ani se nechce věřit, že letošní ročník bude již devátý. Do bílého města na hranicích s Rakouskem přijedou na víkend od 1. do 3. června kuchařské hvězdy z národního týmu  AKC ČR, kteří působí v nejlepších českých restauracích, jako je La Veranda, Francozská restaurace v Obecním domě, Avantgarde či Eska, tedy Jan Horký, Martin Svatek, Miroslav Husák, Petr Vlásek, Jaroslav Kozdělka, Patrik Bečvář a Radek David.

MGF 2018 6 foto Petr VlasekKaždý z nich připraví speciální degustační menu, které odpovídá zvolenému tématu festivalu. Tím je v tomto roce vzpomínka na Leopolda Ignáce Josefa knížete z Ditrichštejna, pátého majitele Mikulova, nositele Řádu zlatého rouna a nejvyššího štolbu císaře Josefa I.

MGF 2018 3 foto Patrik BecvarLeopold podnikl společně se svým bratrem Walterem Xaverem kavalírskou cestu po Francii a Itálii, kde vedle mnohých krás poznal také vytříbenou kuchyni. A právě zde – tedy v italské a francouzské kuchyni z přelomu 17. a 18. století – se inspirovali naši šéfkuchaři při přípravě svých originálních pokrmů. Unikátní speciality, které můžete ochutnat pouze v rámci mikulovského Gurmet festivalu, již tradičně doplní vína z Bio vinařství Víno Marcinčák a Vinařství Volařík.

WP_20140112_10_58_46_Pro

Více z rubriky Gastro

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.