Sociální sítě
Nahoru

Odlehlé útočiště v Kapském městě, kde delfíni a velryby převažují hosty

Malebný přímořský úkryt Lekkerwater Beach Lodge nabízí jen sedm pokojů a nachází se přímo v srdci odlehlé africké přírodní rezervace De Hoop v Jihoafrické republice.

Již samotná 3,5hodinová cesta z Kapského města je zážitek a co teprve, když se před vámi otevře pohled na pláž Lekkerwater (v překladu z afrikánštiny „pěkná voda“) s přilehlými chatami zasazenými ve svahu v jemném křoví s doprovodem zvuku majestátního oceánu.

Zákoutí přírodní rezervace De Hoop jsou velmi oblíbeným místem také pro bývalého prezidenta Jihoafrické republiky F. W. de Klerka, který je známý získáním Nobelovy ceny míru. Mírem, klidem, ale i prémiovým ubytováním a výbornou gastronomií se vyznačuje také Lekkerwater Beach Lounge.

Přepychové pokoje vás budou hýčkat každý den pobytu a jídlo si můžete užívat spolu s ostatními hosty u obřího dubového stolu. Nejvíc ze všeho vás však bude lákat pobyt venku, kdy budete moci prozkoumávat okolní prostředí a nerušeně pozorovat také delfíny a velryby, jež mnohokrát převažují počet ubytovaných hostů. De Hoop je dokonce známo jako místo, které patří k těm nejlepším na světě k pozorování velryb. V sezóně, která probíhá od června do listopadu, si připadáte, jako kdybyste navštívili obrovský velrybí sraz. K pozorování delfínů a velryb navíc nemusíte zamířit přímo na pláž, vše pohodlně uvidíte i z terasy vaší chaty.

Více z rubriky Travel

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.