Sociální sítě
Nahoru

Poznejte nejlepší golfový klub světa

Na první příčce nejlepších golfových klubů světa se dle žebříčku World Golf Awards aktuálně umístil singapurský golfový klub Sentosa, který kromě komfortu a špičkových služeb navíc ve velkém myslí i na životní prostředí.

Golfová hřiště často nejsou zrovna nejekologičtějším prostředím. Spotřebovává se na nich obrovské množství vody a postřiků k udržení co nejlepší kvality hřiště. Zvlášť pokud jde o místa, kde tráva jinak přirozeně neroste, což se týká třeba pouští na Středním východě.

Singapurský golfový klub Sentosa za uplynulý rok hostil šest významných golfových turnajů. Zaměřuje se také na učení dětí, nabízí jedno z nejkrásnějších prostředí pro hru a ve vítězství o nejlepší golfový klub světa mu hlavně pomohl také již zmiňovaný enviromentální program.

V rámci tohoto programu klub vyřadil například plastové láhve s vodou na jedno použití (ročně jich zde bylo spotřebováno až 150 000). Na špinavé prádlo a oblečení zde používají biologicky rozložitelné plastové sáčky a mimo jiné také zakládají včelstva, kterých nyní mají čtyři a do budoucna jich plánují až desetinásobek. Kromě toho se zde nachází i chytrý samozavlažovací systém a vyvíjejí se hnojiva na přírodní bázi, která zajistí stále zelený povrch celého hřiště.

Roční balíčky na tomto golfovém hřišti začínají na 185 000 dolarech (cca 4,2 milionu korun). Vysoká cena je způsobena hlavně tím, že v okolí Singapuru moc golfových hřišť není, případně dochází k jejich zavírání, jelikož se pozemky následně využívají třeba pro stavbu rezidenčních projektů.

Více z rubriky Fit

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.