Sociální sítě
Nahoru

Moto Guzzi slaví v roce 2021 století existence

Sto let historie, sto let pozoruhodných motocyklů, vítězství, dobrodružství a ikonických postav, které vytvořily legendu s orlem ve znaku. Moto Guzzi slaví toto neobyčejné výročí rokem plným akcí, který vyvrcholí GMG – Giornate Mondiali Moto Guzzi (Světovými dny Moto Guzzi) plánovanými na 9.-12. září v Mandellu del Lario.

GMG – Giornate Mondiali Moto Guzzi jsou vždy povinnou a toužebně očekávanou akcí pro všechny nadšence, a teď se po deseti letech od posledního ročníku vrací. Desítky tisíc nadšenců se sjedou z celého světa, aby zažily jedinečnou a nezapomenutelnou událost, který se koná díky spolupráci společnosti Moto Guzzi, výboru Motoraduno Internazionale Committee a místních úřadů Mandella del Lario.

Při této speciální příležitosti Moto Guzzi vyrobí omezené série svých modelů ve speciální barevné kombinaci Centennial Livery, která bude v nabídce pro modely V7, V9 a V85 TT pouze v průběhu roku 2021.

Exkluzivní, elegantní a atraktivní barevné provedení připomíná unikátní odkaz historie značky a čerpá z designu legendárních motocyklů, které tvořily motocyklovou historii – především z osmiválce z roku 1955. Z bláznivého a vizionářského nápadu, neobyčejného stroje, postaveného na závody Mistrovství světa třídy 500, projektu tak odvážného, že předběhl veškerou světovou motocyklovou produkci o deset let.

Tento milník motocyklové historie má extrémně elegantní barevnou kombinaci, podtrhující jeho závodní charakter. Kovovou nádrž v saténovém lesku doplňuje zelená kapotáž a sedlo s koženým potahem. Stejné barvy charakterizovaly rovněž model 350 Bialbero, jeden z nejúspěšnějších motocyklů v historii a neporazitelného vládce třídy 350 v Mistrovství světa GP, který má na kontě obdivuhodný rekord devíti po sobě jdoucích titulů (5 jezdeckých a 4 konstruktérské) v letech 1953 až 1957.

Zelená byla také první barvou, do které Moto Guzzi oblékla svůj první model Normale, a pravděpodobně nejikoničtější z orlích barev vůbec. Designové studio ji přizpůsobilo do moderní podoby matným povrchem, který ve spojení s metalickými barvami vyjadřuje solidnost a autenticitu značky. S barvami kapotáže ladí sedlo, potažené materiálem v barvě přírodní kůže, které zvýrazňuje typickou italskou pozornost k detailům.

Dalšími odlišovacími prvky jsou zlatý orel a speciální logo, jehož grafika oslavuje 100 let Moto Guzzi.

Více z rubriky Motocykly

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.