Sociální sítě
Nahoru

Tenisky: i tuto univerzální obuv musíte umět vybrat

Od sportovní obuvi až po módní výkřik: teniska si rychle našla cestu z ulice do zasedacích místností. Vidět ji můžete na nohou každého, od popových hvězd až po prezidenty. Jak stylově nosit tenisky v (téměř) každé situaci? Tenisky mohou být vyrobeny ve spoustě možných variantách: od divokých vzorů až po neonové nebo elegantní jednobarevné.

Investujte do kvality

První otázka, kterou si musíte při nákupu tenisek položit je: Hodí se k mému šatníku? Čím více je design tenisek nadčasový, tím snazší je použití vaší obuvi – od neformálních až po obchodní události. Chcete-li své tenisky používat i ve formálním prostředí, je nezbytné investovat do kvalitních materiálů a prvotřídního zpracování.

Protiklady se přitahují

Žádné jiné boty tolik neztělesňují pohodu tak, jako tenisky. Proto potřebují elegantní protiklad: moderní trenčkot nebo ostře střižené sako spárované s jemnými bavlněnými kalhotami dobře fungují s nízkými teniskami. Noste tenisky s pečlivě vybranými koženými doplňky, abyste dosáhli koordinovaného stylu.

Neformálně formálně

V některých firmách byly zavedeny neformální pátky: to si pak lidé mohli obleky a saka vyměnit za méně formální oblečení. I tenisky se mohly nosit právě jen v neformální pátky. Dnes už je tomu ale jinak. Podle harvardské studie mají ležérně oblečení lidé více sebevědomí – signalizuje to, že nejste závislí na uznání ostatních. Pokud chcete nosit tenisky k obleku, ideální délka kalhot je ta, kdy kalhoty končí těsně nad kotníkem.

Kde nakupovat?

Tenisky jsou důležité součástí vaší osobnosti. Neměli byste se tedy spokojit s jakýmkoli obchodem. Vybírejte kvalitní a ověřené obchody, které si za svými produkty stojí. Footshop.cz je férový obchod nejen s teniskami, ale také s oblečením. Můžete zde najít spoustu oblíbených značek, jako je Adidas, Puma, Converse, Reebok, Vans a mnohé další. Toužíte-li po tom, abyste okouzlili, navštivte stránky kvalitního poskytovatele obuvi.

Jednoduchý styl

Čisté, minimalistické tenisky vyzařují decentní chlad. Chcete-li vypadat rovnoměrně, omezte paletu barev na neutrální odstíny, jako je bílá, černá, hnědá nebo námořnická modř. Toužíte-li po něčem divočejším, zvolte basketbalové boty. Jsou dostupné ve spoustě barev a provedení. Ať už patříte k fanouškům basketbalu či nikoli, tyto boty si jednoduše musíte zamilovat.

Moderní styl

Pokud chcete působit moderně, měli byste na jaře a v létě nechat vykouknout svůj kotník. Zapomeňte na ponožky! Bílá je spojena s lehkostí a svěžestí, takže není divu, že bílé tenisky jsou trvale oblíbené. Krémové nebo šedé podšívky dodávají obzvláště elegantní nádech. Pamatujte si ale, že ani ty nejdražší tenisky nejsou vhodné do naprosto všech situací. Pokud jdete na událost, která vyžaduje přísně formální oblečení, nechte protentokrát své tenisky doma.

Zdroj obrázku: Dzmitry Khomich / Shutterstock.com

Tento článek je reklamním sdělením

Více z rubriky Obuv

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.