Letní pomocníci: kozí mléko, tvaroh, syrovátka a olivy

Chránit pleť před sluncem, dobře hydratovat, pravidelně používat výživné masky. To vše by mělo patřit do vaší letní denní rutiny. Jak se správně starat o pleť v letních měsících, co na ni ideálně nanášet, a jak vybalancovat pobyt na slunci radí Ing. Jitka Poláková, ředitelka české firmy Kosmetika Capri.

V obci Čím nedaleko Prahy vzniká již 26 let kozí kosmetika, kterou jinde ve světě nenajdete. Snoubí v sobě dokonalý poměr kozího mléka, tvarohu, syrovátky, kolostra, vybraných bylinných a rostlinných extraktů, vitamínů, minerálů a ceramidů. Inspirujte se třemi radami kosmetické odbornice a na podzim nebudete litovat.
Balancujte pobyt na slunci
I když zrovna úplně nepraží, UV paprsky na naši pleť přesto působí. Není nutné vyhýbat se mu úplně, dodává nám totiž potřebný vitamín D, ale vždy bychom měli délku pobytu přizpůsobit intenzitě záření a pleť na něj připravit vhodně zvolenou kosmetikou. Klíčové je dbát na hydrataci a výživnou péči v podobě masek. Kozí mléko je nesmírně bohaté na vitamíny, aminokyseliny a minerály, k našemu účelu se tedy ideálně hodí. Nakonec už naše babičky věděly, že umíchat si masku z domácího tvarohu je to nejlepší, co pro svou pleť mohou udělat.

Domácí recept na tvarohovou masku
Smíchejte 3 lžíce kozího tvarohu, 1 lžíci medu, 5 kapek olivového oleje. Sáhněte po kvalitě! Nejkvalitnější olivový olej (extra virgin) vykoná nejlepší práci. Lisuje za studena, pouze mechanickou cestou a v co nejkratším čase po sklizni. Díky tomu obsahuje velké množství vitamínů, především A, D, K a E a zároveň mnoho nenasycených mastných kyselin. Masku nechte působit na pleti 15 minut.

Letní tříbodová rutina: 24h krém, maska, sérum
Na léto zvolte 24h vitamínový krém Fontaine z řady Doré. Je výjimečný svoji lehkou, dobře roztíratelnou texturou s bohatým obsahem přírodních čerstvých buněk kiwi. Regeneruje, hydratuje a dlouhodobě chrání pleť před vlivem škodlivých látek z prostředí. Obsahuje již zmíněné olivy, takže je doslova napěchovaný vitamíny, zároveň vypíná pleť a je nepřekonatelný v anti-age péči. Mezi další složky patří vitamíny E, C, extrakt z chaluhy zlaté, samozřejmě syrovátka a tuk z kozího mléka.

24h vitamínový krém Fontaine Doré, Le Chaton, 50 g za 598 Kč, kosmetikacapri.cz

Domácí masku střídejte s maskou od profesionálů. Skvělá je vyživující a zpevňující pleťová maska opět z řady Doré. Při pravidelném používání zlepšuje stav i vzhled pleti. Obsahuje kozí máslo, vitamíny A a E, unikátní bylinnou kompozici určenou ke zpevnění pleti a extrakt ze slupek modré révy vinné, který obsahuje přírodní resveratrol (silný antioxidant) a chrání buňky před předčasným stárnutím. Dále zklidňující a hydratační látky panthenol a allantoin, a extrakt ze zázvoru s antibakteriálními vlastnosti. Maska zklidňuje začervenání pokožky a pomáhá s její regenerací, pokud to na sluníčku poněkud přeženete. ošetřit spálenou pleť.

Pleťové sérum je nezbytnou součástí každodenního ošetření. Proč? Navozuje v pokožce přirozenou rovnováhu v hospodaření s vodou. Sérum s argireline z řady Doré obsahuje kombinaci velmi účinných peptidů, které omezují vznik mimických vrásek a aktivně tvoří mladistvý vzhled pokožky. Výsledky jsou viditelné už po čtrnácti dnech používání. Na rozdíl od botulotoxinu, který dočasně paralyzuje mimické svaly, peptidy Argireline a Leuphasyl pouze oslabí svalovou kontrakci a tím mimické svaly uvolní. Tvář pak vypadá mladě, šťavnatě a přirozeně.

Související články
reklama
Nenechte si ujít další zajímavé články
Copyright © RF-Hobby.cz
Provozovatel: RF HOBBY, s. r. o., Bohdalecká 6/1420, 101 00 Praha 10, IČO: 26155672, tel.: 420 281 090 611, e-mail: sekretariat@rf-hobby.cz