Sociální sítě
Nahoru

Síť očních klinik Lexum kupuje další oční kliniky

Společnost Lexum, vedoucí privátní poskytovatel komplexní oční péče, koupila oční kliniky, ambulance a optiky Top Esthetic. Lexum tak dále zvětšuje své portfolio péče, její dostupnost a tím své postavení v České republice. Tento první krok je navíc důkazem úspěšného naplňování vize skupiny Optegra Group s jejími novými vlastníky H2 Equity Partners pro vybudování evropské platformy komplexní oční péče.

Akvizicí očních klinik, ambulancí a optik Top Esthetic rozšíří Lexum své stávající portfolio na celkem 7 klinik, 17 ambulancí a 9 očních optik v rámci České republiky. Dostupnost komplexní oftalmologické péče tak dosáhne celonárodní úrovně a pacientům se nabízí plně integrovaný, unikátní model se třemi stěžejními pilíři – dostupnost, kvalita a komplexnost poskytované péče,“ říká PharmDr. Michal Krejsta, MBA, generální ředitel a předseda představenstva sítě očních klinik Lexum.

zleva: Mgr. Tomáš Krejčíř a PharmDr. Michal Krejsta MBA

Pro prodej společnosti Top Esthetic jsme zvolili prémiového poskytovatele péče a kvality služeb v oblasti oftalmologie. Zajistit profesionální a stabilní zázemí pro náš lékařský a ošetřovatelský tým bylo jednou z priorit, a i proto pro nás bylo Lexum jednoznačnou volbou,“ uvedl k prodeji Mgr. Tomáš Krejčíř, jednatel Top Esthetic.

Síť očních klinik Lexum je lídrem mezi ambulantními poskytovateli v oblasti operací šedého zákalu (katarakty), operací sklivce a sítnice, v léčbě věkem podmíněné makulární degenerace, refrakčních zákroků a transplantací rohovky. „Naším cílem je zajistit pacientům maximální dostupnost a kvalitu zákroků v co nejkratších objednacích termínech,“ doplňuje PharmDr. Michal Krejsta, MBA, generální ředitel a předseda představenstva sítě očních klinik Lexum.

Na očních klinikách Lexum bude pracovat přes 400 zkušených zdravotnických odborníků včetně mnoha uznávaných kapacit ve svém oboru. Lexum se tak stane největším zaměstnavatelem v oblasti ambulantní oční péče. Lékaři očních klinik Lexum dlouhodobě spolupracují s fakultními nemocnicemi a pravidelně operují na prestižních zahraničních klinikách. S cílem poskytnout co nejkvalitnější oftalmologickou péči plánuje Lexum i nadále investovat do nejmodernějších technologií a přístrojů. V blízké budoucnosti se připravuje rovněž expanze na další trhy střední a západní Evropy.

Více z rubriky Zdraví a krása

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.