Sociální sítě
Nahoru

Nová éra formulového sportu započala

Je to jen pět měsíců, co Vladimír Netušil se stáji Effective Racing slavili v karlínské Hauch Gallery titul šampiona F3 Central Europe za rok 2021.

Titul, který se podařilo českému závodníkovi získat v rámci Formule 3 po dvaceti letech. Právě díky tomu je nyní tým pozván na účast v evropském šampionátu F3, konkrétně pod názvem Euroformula Open.

Tým Effective Racing s Vladimírem Netušilem míří do šampionátu, ze kterého přestoupil například loňský mistr světa F1 Max Verstappen přímo do Formule 1. V rámci své kariéry jím prošla také celá řada dalších pilotů ze současného startovního pole F1.

Máme za sebou oficiální zimní testy v Barceloně a potvrdilo se, že konkurence mezi týmy i jezdci je obrovská. Jde o maximálně profesionální šampionát a my jako tým i já jako jezdec se nesmírně těšíme na tuto náročnou výzvu,” prozradil Vladimír Netušil.

Jak vysoko tým Effective Racing míří, bylo zřejmé už při oficiálním odhalení zbrusu nové Formule 3 s oficiálním názvem Dallara F320, specifikace 322, které hostily přímo Barrandovské ateliéry.

Za přítomnosti mnoha vážených hostů, a včetně magazínů Playboy či bible českého luxusu, magazínu Top Class, ale také několika štábů TV Prima a pořadu Showtime byla k vidění nejen krása formule, ale také ženství.

,,Když jsme se dozvěděli o unikátní akci, kterou Effective Racing pořádá, chtěli jsme jako Playboy být u toho,“ prozradil Ján Bulka, marketingový manažer Playboye. ,,Máme 8 finalistek soutěže, kdy se Playmate stane poprvé v historii Playboye holka z ulice. Považovali jsme za velmi příhodné toto finále vyhlásit právě v rámci večera stáje Effective Racing v Barrandovských ateliérech a chtěl bych tímto poděkovat Vladimírovi za pozvání,” dodal Ján Bulka.

Finále krásy bylo skutečně napínavé. Nejprve se hostům a patnáctičlenné porotě, tvoření známými osobnostmi, jako je Gabriela Soukalová, Filip Jankovič, Patrik Kincl, Cheva, Lady Dee a předsedající Vladimír Netušil, tajil dech při první přehlídce.

První kolo totiž přestavovala přehlídka spodního prádla značky Provoque. Vše gradovalo následným rozhovorem s porotci, který finalistky absolvovaly ve stylových župáncích téže značky.

Když se zdálo, že atmosféra již nemůže gradovat více, rozezněla se ateliérem neuvěřitelně emotivní hudba a k vidění byla obrovská LED obrazovka se záběry přímo z formulového monopostu a helmy pilota.

Jsem šťastný, že můžeme představit všem partnerům, fanouškům a dalším zájemcům zcela nový projekt tzv. Paddock pasů, který majiteli takového paddock pasu zajistí naprosto exkluzivní a nezapomenutelný zážitek daleko nad hranicí Golden pasu na Formuli 1. Konkrétní informace lze nalézt na webu effectiveracing.com, ale pro představu zmíním, že tento paddock pas obsahuje letenku na závody, vyzvednutí osobním řidičem na letišti, hotel, kompletní gastronomický servis, průvodce po destinaci a také celo víkendový vstup na závodní okruh, přímo do paddocku a garáže týmu Effective Racing, kde budete nejblíže jak je to jen možné, atmosféře závodu a kompletnímu dění okolo formulového monopostu,“ prozradil Vladimír Netušil.

Celý večer měl opět atmosféru plnou emocí, jak už se stalo u eventů Effective Racing zvykem, a když se hosté chtěli trochu uklidnit, skvěle jim k tomu posloužil VIP STOPKA Lounge, který dodala společnost STOPKA a podtrhla tím kvalitu celého večera.

Ve VIP STOPKA Lounge měli hosté nejen možnost příjemně se schladit Champagne Piper-Heidsieck či degustovat cavu z limitované edice One, navíc však zejména pánové vedli dlouhé diskuze o dokonalosti a preciznosti německých hodinek Sinn, Mühle Glashütte a Union Glashütte s motoristickou tematikou promítnutou v jejich designu – příhodné spojení se světem formulového sportu.

Vzhledem k tomu, že v sále byla přítomna i další formule stáje Effective Racing, tentokrát Formule 4, pro automobilové nadšence a ty, kteří chtěli jít s emocemi ještě dále, si přímo na místě rezervovali zážitek v podobě řízení F4, který tým pravidelně pořádá.

Jak už bylo řečeno, Formule 3 je plně profesionální stroj, ze kterého Max Verstappen přestoupil přímo do Formule 1, ale Formuli 4 dokáže řídit každý, to je krása tohoto stroje,” prozradil Jaroslav Kostelecký, závodní inženýr stáje Effective Racing.

A kolik se přímo na místě domluvilo byznysů mezi sponzory a obchodními partnery stáje Effective Racing a Enter Business Clubu? To je samozřejmě obchodním tajemstvím, ale zároveň dalším přínosem těchto tradičních obchodně-společenských eventů, která stáj a Enter Business Club pořádají. Celou akci zaštítila společnost Emotion Catering, která jako dcera Emotion Agency organizující špičkové výlety za vínem, lanýži a gastronomickými specialitami, připravila catering expresivních barev přímo na přání Effective Racing, v tomto případě byla na servírovaných chodech použita pouze černá, zelená a bílá barva.

Více z rubriky Akce

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.