Sociální sítě
Nahoru
reklama

Zlonínský Dvůr otevřen

Koncem minulého roku byl za Prahou otevřen smělý koncept. Nyní se vše ustálilo a Zlonínský Dvůr hrdě hlásá do světa, máme otevřeno. Obec Zlonín je pouhých 6 km od hranice Prahy směrem na Teplice. Malebná vesnice, které skvělá gastronomie sluší.

Zlonínský Dvůr je jiný a nadčasový. Ve zrekonstruovaném pohostinství s přilehlou tělocvičnou by člověk nehledal nic světoborného. Po příchodu se vše mění. Minimalistický interiér sladěný do posledního detailu zaujme každého.

Servis je příjemně profesionální a otevřený komunikaci. To, co opravdu bere dech, jsou samotné pokrmy. Neuvěřitelné kombinace dotažené k dokonalosti, avšak se zachováním klasických chutí. Po prvním soustu každý pochopí, nejsem ve vesnické hospodě, ale v moderní restauraci, kde je kvalita na prvním místě.

Majitelem a executive chefem je Kamil Opelka, který měl zprvu gastronomii jako koníček. Láska přerostla v hlavní životní směr. „Vidím v restauracích mimo hlavní města potenciál. Vše se nemusí odehrát v centrech, kde nájmy jsou horentní a odráží se na cenotvorbě konečných pokrmů. Osobně stavím na kvalitě, za kterou si lze i pár kilometrů dojet,“ říká Kamil Opelka.

Hlavním důvodem, proč Kamil začal působit na poli gastronomie je jeho dar. Má neuvěřitelně vytříbené chuťové buňky. Odhalí v každém soustu složení, které se naskýtá na lžičce či vidličce.

Tak jako vinaři degustují poslepu různé odrůdy, dokáže Kamil Opelka v jednom jediném soustu odhalit ingredience, přípravu a poukázat na případné chyby v přípravě. Tento svůj dar implementoval do své restaurace. Srozumitelné jídlo s kvalitním základem.

Hosté mohou ochutnat šest dní v týdnu polední menu či večerní a la carte menu. V něm nutno zmínit hned několik pokrmů.

V předkrmech exceluje bezpochyby hovězí tatarák s okurkovým relishem, hořčicí, kouřovou majonézou, smaženými kapary a opečeným chlebem, v závěsu ho následuje hovězí roastbeef na chlebu s hořčičným semínkem, kaparovou majonézou, microgreens a cibulovým chutney.

Když svůj zrak posuneme dále do hlavních chodů, nesmíme minout pomalu dušený hovězí karabáček na červeném víně či vepřovou panenku. To není vše, oblibě se těší telecí pavouček s bramborovými noky a nejpreferovanějším hlavním chodem je po zkušebním provozu jednoznačně hovězí hamburger z bio angusu, cibulového chutney, jalapenos, cheddaru, uzené majonézy, slaninového chipsu a hranolek.

Více z rubriky Gastro

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.