Ochranný vitamínový fluid z kozího másla

Po dlouhém letním dni, kdy jsme si dosyta užili slunečních paprsků, potřebuje naše pleť dobře ošetřit. K sametově hebké, zdravé a krásné pokožce nám pomohou přírodní vitamíny A, C, D a E z kozího másla, které mají přímý vliv na ochrannou bariéru a celkovou regeneraci pokožky.
Vitamínový fluid po opalování značky La Chèvre je unikátním produktem společnosti Kosmetika Capri, jejíž ředitelka Ing. Jitka Poláková vysvětluje: „Kromě kozího másla obsahuje přípravek vysoké množství D-panthenolu se zvlhčujícím a zklidňujícím účinkem, dále vitamin B8 zvaný inositol. Ten se podílí na stabilizaci opálení, aktivuje syntézu kolagenu a je prokázáno, že zpomaluje rychlost zesvětlení pokožky o 60 %.

Fluid dále obsahuje biologický filtr proti UV záření získávaný z mořské řasy Laminaria Ochroleuca, vybrané oleje jako je avokádový, mandlový a mrkvový s vysokým obsahem karotenů, potřebné vitamíny C a K, extrakty z vlčího máku, kadidlovníku a vilínu viržinského. Důležitou součástí je také shea butter.

Vitamínový fluid, La Chèvre, 100 ml / 495 Kč, kosmetikacapri.cz

Tajemství zdravě opálené pokožky
Kůže na slunci přirozeně reaguje ztmavnutím a zároveň začne zesilovat. Chceme-li přejít do ruda spálené a hrubé pokožce, musíme ji neustále hydratovat dostatečným množstvím čisté vody a správně zvoleným kosmetickým přípravkem. Dobré je vystavovat se slunci postupně, aby pokožka stačila přivyknout. První opalování by nemělo trvat déle než půl hodiny a ideálně byvhom se při něm měli pohybovat, aby slunce mohlo působit rovnoměrně na celý povrch těla. Častým doporučením dermatologů bývá užívání znamého beta karotenu v kapslích.
Tvarohové a jogurtové suroviny umí zázraky
Naše babičky používaly na sluncem spálenou pokožku tvaroh nebo jogurt. Pokud se pro tuto variantu rozhodnete i vy, skladujte mléčné produkty v chladu, jedině tak vám zajistí patřičnou úlevu. Jak dokazují testy, kyselina mléčná vyniká regeneračním a hydratačním efektem, ale jak říká Jitka Poláková, umí toho ještě daleko víc: „Odstraňuje odumřelé buňky, vytváří hebkou a jasnou pokožku, navrací jí přirozené pH a osvědčila se také v boji proti vráskám a pigmentovým skvrnám,“ dodává Jitka Poláková.

Související články
reklama
Nenechte si ujít další zajímavé články
Copyright © RF-Hobby.cz
Provozovatel: RF HOBBY, s. r. o., Bohdalecká 6/1420, 101 00 Praha 10, IČO: 26155672, tel.: 420 281 090 611, e-mail: sekretariat@rf-hobby.cz