Sociální sítě
Nahoru

Dovolená pro kočku aneb co s mňoukajícími mazlíčky o prázdninách

Pořídili jste si kočičku a teď přemýšlíte, kdo se o ni postará, až pojedete na rodinnou dovolenou k moři? Pokud máte děti, tak ty by určitě chtěly si zvířátko vzít s sebou, ale je dobře známo, že kočky špatně snášejí změny prostředí.

Pokud je tedy nemáte naučené od koťátka, že změna je život. Navíc se kočkám často stýská a po návratu své smečky to umí dát náležitě najevo. Pokud tedy nechcete kvůli komfortu vašeho zvířecího člena rodiny zůstat raději doma, nabízí se několik řešení.

Nejjednodušší samozřejmě je požádat někoho známého, kdo bydlí blízko vás, aby kočičce dával krmení a vodu a také čistil její toaletu. Tady je důležité rozlišit péči o kočky čistě domácí a ty, které se pohybují i venku. Ty, co se mohou toulat po cizích zahradách, snášejí obvykle odloučení lépe, díky společnosti své kočičí komunity, jen mohou trochu “zdivočet”. A pokud nejsou vykastrované, tak vás po dovolené přivítají možná i s překvapením.

Domácím kočkám může chybět společnost, proto kromě krmení by je měl někdo občas i podrbat za ušima. A hodí se samozřejmě i nějaká odměna nad rámec obvyklého krmiva, že tu samotu tak dobře snášejí. Potěší je určitě masové kapsičky Brit Care Cat Pouch in Gravy.

Delicateria Brit Care Cat Kitten: Balíček Kitten Delicaterie Brit Care určený koťátkům nabízí vysoce stravitelné proteiny a optimální obsah tuku pro podporu správného růstu a vývoje. A protože u koťat je nezbytná také podpora imunity, obsahuje krmivo hned několik ingrediencí prospívajících zdraví jejího základu – trávícího traktu. Ve složení pochoutek nechybí mrkev a rozmarýn na podporu trávení, či fenykl, účinný protizánětlivý antioxidant. V Delicaterii najdete granule, pamlsky, kapsičky i konzervičky, zkrátka vše, co si vaše mlsné kotě může přát.

Chůva pro kočku? Proč ne?

Pokud k vám někdo jen dochází je nutné zabezpečit všechny otvory, aby kočka nevypadla, a to i v přízemí. Na nebezpečí, které hrozí třeba při větrání ventilačkou upozorňuje web Mazlíčcivpohybu.cz: „..kočičák z okna sice nevypadne (i když jsou tací, co to stejně dokážou), ale může se v mezeře zaseknout a udusit se. I takových případů se už stalo mnoho.“ Lepší variantou péče o vaši kočičku po dobu vaší nepřítomnosti je možná objednání chůvy, která k ní bude buď docházet a starat se o ni, nebo může rovnou bydlet u vás doma. Větrat se tak bude jen s dohledem. Kočka pak váš odjezd asi snese lépe, pokud se bude moci někomu večer schoulit do klína. Obecně platí, že pro kočky i psy, kteří jsou zvyklí pobývat doma, je nejvhodnější individuální hlídání.

Delicateria Brit Care Cat Sensitive: Krmiva Sensitive jsou ideální volbou pro dospělé kočky s citlivým trávením a problematickým příjmem potravy. Obsahují vysoce stravitelné proteiny a nezatěžují tak trávicí trakt. Pro ten jsou velmi důležitá také přidaná probiotika a prebiotika, která mu zajišťují optimální prostředí. Na podporu trávení jsou v recepturách účinné protizánětlivé a antibakteriální antioxidanty jako fenykl, mrkev a rozmarýn. Na tomhle balíčku plném rozmanitých pochoutek si vaše kočka smlsne.

Kočičí hotel už není žádná vzácnost

Už jste někdy slyšeli o hotelu pro kočky? Ty čtyřnohé, samozřejmě. Tak to je služba, která vám taky může velmi pomoci. Hodí se třeba i v případě, že je majitel zvířete dlouhodobě v nemocniční péči a nemůže se o svou kočku starat. Je dobré si takové zařízení přijet předem prohlédnout a ujistit se, že se tam vašemu mazlíčkovi bude líbit. Hotel určitě lépe snese venkovní kočka či kocour, někde jsou umístěni do klecí a podle povahy zvířete pouštěni i mezi ostatní kočky. Vybavení hotelů se liší, některé jsou stroze vybavené, jiné se spoustou kočičích prolézaček a škrabadel. A stejně jako v hotelích pro lidi bývají dle ceny v nabídce i různé služby, jako standard, nadstandard, de lux atd.

Delicateria Brit Care Cat Sterilized: Kastrované kočky často trpí záněty ledvin a močových cest i váhovými problémy. Základem krmiv Sterilized je proto prevence vzniku těchto onemocnění. Receptury obsahují nízký obsah tuku a vyšší obsah sodíku pro podporu příjmu vody, která je důležitá pro udržení optimálního objemu moči. Důležitý je i nižší obsah minerálů v krmivu – v opačném případě se totiž v těle tvoří močové kameny. V balíčku najdete hned několik typů pochoutek pro celý kočičí den.

Cestování s kočičím cirkusem

Může se ale stát, že se pro dovolenou rozhodnete na poslední chvíli a všechny chůvy a hotely v okolí mají plno. A protože nechcete zůstat trčet doma, zkusíte vyjet na cesty i s kočičím parťákem. Na co byste neměli zapomenout? Bezpečná a dostatečně velká přepravka je základ, důležité je vzít s sebou i cestovní kočičí toaletu a oblíbené hračky nebo pelíšek. A v neposlední řadě byste měli zabalit dost krmení, protože nikdy nevíte, jestli v místě dovolené bude k dostání. Na cesty se výborně hodí třeba zvýhodněný balíček Delicateria Brit Care cat Sensitive, které obsahuje jak granule, tak pamlsky, kapsičky i konzervu. A věřte, že za dobrým jídlem se k vám kočička ze svých toulek vždycky vrátí. Podle výživového poradce Martina Kváše není třeba se bát ani teplých krajin: „Kočky, vzhledem ke svému původu, se s horkem vyrovnávají velmi dobře. Všichni známe obrázky, kdy kočky si na pražícím slunci přímo lebedí. Nutné je kočce zabezpečit přístup k vodě, aby se mohla kdykoliv napít.“

Delicateria Brit Care Cat Adult Indoor: Složení receptur Adult Indoor je šité na míru dospělým kočkám žijícím uvnitř v bytě. V delikátním balíčku najdete kromě granulí s čerstvým masem také kapsičky, konzervičky, pamlsky i funkční pastu. Vyšší obsah vlákniny v těchto pochoutkách slouží jako prevence spolykaných chomáčů chlupů, které se mohou tvořit v trávícím traktu koček a nepříznivě ovlivňovat jeho zdraví. Dobroty dále obsahují protizánětlivé antioxidanty, jako je lichořeřišnice, rakytník, brusinky i vitamín C, a probiotika.

Více z rubriky Mazlíčci

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.