Sociální sítě
Nahoru

Nadějná večeře s Oldřichem Sahajdákem a Ukrajinci

Michelinský šéfkuchař Oldřich Sahajdák přizval ukrajinské kuchaře a kuchařky a spolu s nimi nachystá osmichodovou Nadějnou večeři.

Světové události ovlivnit nemůžeme. Můžeme ale ovlivnit, jak se k nim postavíme. Zvlášť teď, když konflikt na Ukrajině přestává plnit média i naše myšlenky. Lidé, co tam zůstali, ale naši pomoc pořád potřebují,” říká Oldřich Sahajdák z La Degustation Bohême Bourgeoise. Pořádá proto spolu s Ukrajinci v prostorách vzdělávacího centru UM na Národní třídě v Praze dvě večeře a všechny peníze, které za ně hosté zaplatí, pošlou ukrajinské ambasádě.

Kuchaři spolu s ním připraví menu složené z českých a ukrajinských jídel doplněné vinným párováním. Do kuchyně se postaví tři Ukrajinci – Sergey Oseredko a Olga Sytkina (oba pracují v Café Savoy) a Roman Davydov z Esky. Vařit budou šubu, banuš a pelmeně. Jejich národní jídla doplní české chody od Oldřicha Sahajdáka, Petra Bartoše z Goodloku, kreativního šéfkuchaře Ambiente Jirky Horáka a dezert Lukáše Pohla z cukrárny Myšák. Obsluhovat bude tým vedený ombudsmanem hostů Filipem Trčkou a ukrajinskou letuškou Mariií Kozinkina – oba pracují v kanceláři Ambiente.

Večeře se bude podávat v Umu na Národní třídě v úterý a ve středu 14. a 15. června. Prostírat se bude vždy 25 míst, začátek je v 19:30 hodin. Vstupenka stojí 5 500 Kč a koupit se dá přes GoOut.

Více z rubriky Gastro

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.