Sociální sítě
Nahoru

Cestování s mazlíčky

Prázdniny a léto znamená jediné – dovolená. Kdo by ji ale nechtěl trávit s naším čtyřnohým parťákem. Ať už se rozhodnete pro hory nebo poznávací trasy po Česku, je třeba myslet i na maličkosti, co se cestování a mazlíčků týče.

Pokud si dovolenou bez Vašeho čtyřnohého kamaráda nedovedete představit a rozhodnete se cestovat s ním, dbejte hlavně na bezpečnou cestu. Je velice důležité mít připravené vhodné přepravky, autosedačky nebo cestovní tašky.

Nicméně i přes tyto základní pravidla bezpečné cesty se mohou vyskytnout větší problematika, a tím je například nevolnost. Stejně jako u lidí, i pes může trpět nevolností. Nevolnost u psa se dá poznat hned v několika bodech: nadměrné slinění, stres, neklid, zvracení, ale i zrychlené dýchání.

Ve většině případů provází nevolnost psy od mladého věku – štěněte. Pokud tomu tak je, musíme myslet na to, že se to dá změnit a začít s tím pracovat. Je obecně známo “co se v mládí naučíš ve stáří, jako když najdeš” a to stejné platí i zde. Nejlepším způsobem proto je, psa seznamovat s jízdou v autě již od mala. Aklimatizace je vždy důležitá a tudíž i na jízdu a cestování autem si čtyřnohý kamarád musí časem zvykat.

Masová paštika „Husse Adult“ pro dospělé psy s běžnou aktivitou. Obsahuje kvalitní čerstvé hovězí maso, ženšen a ananas. Díky léčivému ženšenu napomáhá ke správné stimulaci imutního systému a ananas pak plní úlohu přírodního zdroje vitamínů a minerálů. Neobsahuje barviva ani konzervační látky.

I když svoje mazlíčky milujeme a chceme jim dopřát nějaký ten pamlsek, před cestou se to dvakrát nedoporučuje. A to zejména tou první. Pamlsky, jelikož jsou velice skladné, je proto lepší zabalit vždy s sebou a dopřát mu je až po cestě.

I naši mazlíčci musí mít “sbalený svůj kufřík”. Značka Husse, která se specializuje na superprémiová krmiva, s tím jistě pomůže. Krmiva Husse byla vyvinuta se speciální péčí veterinářů a odborníků na výživu. Obsahují pouze nejkvalitnější suroviny, které se promítají do zdraví a skvělé kondice Vašeho psa. Takže se nemusíte bát, že by vašemu mazlíčkovi přišlo pod čumák něco nekvalitního.

Kromě několika typů granulí, můžete na cestu zabalit skladné konzervy, které obsahují vysoký podíl bílkovin a jsou doplněny o probiotika a byliny ženšen a echinacea, které i na dovolené stimulují správnou funkci imunitního systému.

Více z rubriky Mazlíčci

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.