Gastro | 23.9.2022 | Marek Zelený

La Bottega Oaks Deli Bistro se zapojí do „Prague Mussle Week“

La Bottega Oaks Deli Bistro v Nebřenicích se připojí k dalším restauracím, které budou nabízet ve svých podnicích mušlové delikatesy v rámci food festivalu Prague Mussle Week. Italská restaurace, v níž najdete prvotřídní kuchyni z lokálních surovin, se vůbec poprvé bude účastnit podobného festivalu.

O gastronomický zážitek se jako vždy postará šéfkuchař Jan Kliment, který se svým týmem pravidelně připravuje speciální eventy s doprovodným programem a tematickými pokrmy. Přijít ochutnat toto mimořádně zdravé jídlo s vůní moře můžete od 26. září do 2. října.
Slávky či mušle, jsou středomořská delikatesa plná minerálů, bílkovin, železa a vitamínů, která zároveň prospívá našemu srdci, kloubům i pokožce. Mušle jsou zároveň jednoduché na přípravu a cenově dostupné. Dále obsahují málo kalorií, takže jsou vhodné i pro ty, kdo pečují o štíhlou linii.

La Bottega Oaks Deli Bistro si tentokrát pro své hosty v rámci food festivalu Prague Mussle Week připravilo akci 1+1 porce zdarma. slávky se salámem cacciatore, kořenovou zeleninou, tymiánovou omáčkou a bílým vínem nebo slávky s květákovým velouté, lanýžovým olejem a citronovou marmeládou či slávky s citronovou trávou, rybí omáčkou dasi, limetou a consommé z krevet.

Z hlavních chodů můžete vyzkoušet black ink tagliolini s ropušnicí, slávkami a omáčkou cardinal, dále pak spaghetti aglio olio peperoncino s vongolemi a plocholistou petrželkou nebo slávky s krevetami, vongolemi a omáčkou cacciucco.

Jsme velice rádi, že i my se připojíme do food festivalu Prague Mussle Week a pro hosty jsme si připravili to nejlepší z darů moře. Slávky jsou velice chutný a lehký pokrm. Se svým týmem jsem připravil například slávky s květákovým velouté, lanýžovovým olejem a citronovou marmeládou. Z hlavních chodů bych doporučil black ink tagliolini s ropušnicí, slávkami a omáčkou cardinal, ale jsem si jistý, že chybu návštěvníci neudělají ani u jednoho pokrmu,“ říká šéfkuchař Jan Kliment z La Bottega Oaks Deli Bistro.

Přijít ochutnat mušlové menu v La Bottega Oaks Deli Bistro v rámci food festivalu Prague Mussle Week můžete přijít od 26. září do 2. října.

Související články
reklama
Nenechte si ujít další zajímavé články
Copyright © RF-Hobby.cz
Provozovatel: RF HOBBY, s. r. o., Bohdalecká 6/1420, 101 00 Praha 10, IČO: 26155672, tel.: 420 281 090 611, e-mail: sekretariat@rf-hobby.cz