Sociální sítě
Nahoru

Nové album Amonit Paulieho Garanda je sondou do jeho vnitřních pocitů, emocí a vizí

V pořadí deváté autorské album známého českého rappera Paulieho Garanda vznikalo více jak dva roky a nese název Amonit. Jak je u alb Paulieho Garanda zvykem, i jeho nejnovější počin jde do hloubky tématu, což v posluchači zanechává silnou stopu.

Při pozorném sledování textu máte pocit ztotožnění a jako byste Paulieho skutečně osobně znali. Ponoření do vlastního nitra, k hluboce uloženým emocím a snům. Po hudební stránce se na albu podílel nejen dlouhodobý spolupracovník Kenny, ale též skvělý umělec, zpěvák a geniální kytarista Milan Boronell André a Under my Pillow.

Album Amonit, které bude mít oficiální křest 30. listopadu v Lucerna Music Baru, je již k dispozici na garandbrand.cz, ve vybraných kamenných obchodech a na streamingové platformě Spotify.

Amonit slouží jako talisman, artefakt, symbolizuje stáčení se sám do sebe, do vlastního nitra, kde probíhá řešení vlastních problémů jako taková terapie,” odhaluje Paulie Garand základní ideu alba, jež dala v důsledku desce i název. Součástí alba je velmi silná skladba Starkids s hvězdným česko-slovenským duem Ben Cristovao a Majk Spirit.

Je to banger. Takovej song se nepovede každej den a je mi ctí, že zrovna tenhle singl byl předvojem mého nového alba Amonit,“ popisuje spolupráci Paulie Garand a dodává: „Je to přímé, tvrdé a vizuálně silné.“

Už samotný cover desky vzbuzuje emoce. Objevuje se na něm stejně jako ve videu skladby Starkids originální skleněná pochromovaná plastika představující určité zrcadlení. Vždy když Paulie Garand tvoří, říká si, že pokud jeho hudba alespoň jednomu člověku zlepší den, tak je to pro něj největší výhra. Přenést emoce je prostě nejvíce.

Tohle album je odlišný hlavně tím, že jsem nechtěl dělat rap o rapu, ale hudbu, ve který je odraz mýho nejtěžšího životního období. Nese v sobě melancholii a nostalgii, kterou jsem už od začátků mý tvorby nějak zvláštně nasáklej, ale miluju to. Ta hudba mluví za mě,” hodnotí zpětně Paulie proces vzniku alba. Album je věnováno dědovi Paulieho Valentýnu Harantovi.

Více z rubriky Hudba

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.