Za pár dní přijede Martin na bílém koni. 11.11. je magické datum, ke kterému se váže tato známá pranostika, má svátek Martin a v neposlední řadě začínají husí hody a ochutnávky mladého vína.
Podzim je hned hezčí. Křupavá husa dokáže totiž vykouzlit úsměv každému i za pošmourného počasí, a proto představujeme rovnou dvoje husí hody. Ty první se podávají ve vintage restauraci La Veranda v samotném centru Prahy.
Tato restaurace za dvacet let své existence získala neochvějné místo v gastronomickém světě. Vysoká kvalita, punc vytříbenosti a neuvěřitelně nápaditá kuchyně. Není proto překvapením, že se 11.11. a 12.11. podává husí svatomartinská nabídka. Hosté budou moci ochutnat 3 chodové menu či zvolit pouze jeden chod. Jako předkrm se podává Husí foie gras, zauzené husí prso, arónie a brioška. Hlavní chod v podobě Presovaná husa, bramborové rösti, kapusta a jablko. Dezertem jsou Buchtičky s vanilkovým krémem a rumovou zmrzlinou s rozinkami.
Druhé husí hody se podávají v Babiččině zahradě v Průhonicích jen pár metrů za hranicí Prahy. Babička zde vaří už několik let svou poctivou kuchyni a na kamnech ve světnici se dopéká právě čerstvý chléb. To není pohádka, ale restaurace Babiččina zahrada. Letošní menu je 4 chodové a lze libovolně kombinovat s ostatní nabídkou.
Předkrmem je Paštika z husích jater a Foie gras, kterou doplňuje pošírovaná hruška ve svařeném červeném víně, gel z červeného vína a domácí vlašské ořechy. Pro zahřátí nesmí v nabídce chybět Husí kaldoun se smetanou, kořenovou zeleninou a játrovými knedlíčky.
Zlatým hřebem 11.11. je Konfitované husí stehno s červeným zelím po vinařsku, podávané s pečeným jablkem za zahrádky a bramborovými lokšemi. Dezert babička připravila opět z domácích surovin. Těšit se hosté mohou na Jablečný tart s vanilkovou zmrzlinou a ořechovým crumble. Nechybí Svatomartinské víno z vinařství Šoman. Pozor nabídka platí od 11.11. do vyprodání zásob.